Vagy valamelyik másik évé, nem ez a lényeg..

Időnként visszatérő témát képvisel az ApocalypseKözösön UPi sporadikus hadjárata a TeleMarketing ellen. A telemarketing lényegében úgy működik, hogy egy, alapvetően az emberi kapcsolatok ápolására és időnként a személyes ügyintézés kiváltására létrehozott infrastruktúrát kihasználva megpróbáljanak neked valamit eladni.

Tudtommal még nem létezett a Földön olyan személy, aki a telemarketing hívásokat örömmel fogadta volna. (Ez alól talán kivételt képez talán a 80 év feletti egyedül élő demográfia, akiknek nincs más lehetőségük anyanyelvük gyakorlására.) Úgy is mondhatnók, hogy a telemarketing besorolható azon foglalkozások közé, aminek központi témája, hogy másoknak rossz legyen; imígyen a telemarketinges elfoglalja méltó helyét a hóhér, az orosztanár és az őrvezető mellett. (Ugye azokra is azt mondják, hogy "valakinek meg kell csinálnia", meg hogy "valamiből meg kell élni".)

Mint ilyen, a telemarketinges megérdemli, amit kap, bármi is legyen az. UPi, amikor épp ráér (ez nem olyan gyakori, mint szeretné), általában igyekszik annyira megbüntetni az őt hívó telemarketingest, hogy az incidens ne ismétlődjön meg. A büntetés fő formája a kérdezés, ami lehetőleg olyan irányba halad, amire a telemarketinges forgatókönyve nem terjed ki. A legutóbbi példánytól már megtudtam, hogy hány évesek a gyerekei, és mik a neveik, mire letette.

Az, amit én kiszabok büntetési tételnek, eltörpül ahhoz képest, amit ez az ember művel:

http://www.youtube.com/watch?v=J5z4Vs26-TI

(Szerintem a végén már túllépik a jóizlés határát, de addig csúcs!)

Utoljára módosította UPi 2009.I.13 09:13-n
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

22

SAdam 2009.I.08 18:30

Hehe! Itt van ugyanaz a forgatókönyv, magyarul is:

http://www.xs4all.nl/~egbg/hongaars.html


Descant 2009.I.09 16:07

nem akarom összetörni a lelked $addam de ez nem ugyan az a szöveg.


UPi 2009.I.09 16:10

Desc, egyrészt Sadam lelke nem olyan törékeny, másrészt ha elolvastad volna ezt a linket, akkor tudnád hogy igaza van.


SAdam 2009.I.09 16:13

Mármint az "ugyanaz", az a UPi által belinkelt] szövegre vonatkozott. És a linket is csak azért dobtam ki (amúgy ugyanarra a portálra mutat, mint a UPi féle), mert valamiért azon a lapon nem linkelték be a magyar fordítást...


Descant 2009.I.13 09:01

Szóval megegyező oldalra linkeltetek négyszer de én vagyok a hülye. Mellesleg nem olvasok elrontja a szemem


Grizli 2009.I.13 09:11

Én nem lélegzek. Rontja a tüdőmet.


Banya1987 2009.I.16 21:20

Akkor én meg sem szólalok...


Banya1987 2009.I.16 21:22

Ügyfélszolgálaton dolgozom.


UPi 2009.I.16 23:17

Az ügyfélszolgálat tudtommal nem azzal foglalkozik, hogy embereket molesztál telefonon.


Ulmar 2009.I.17 00:19

Ja, az pont fordított nem? Ott benneteket zargatnak.


SAdam 2009.I.17 01:17


Banya1987 2009.I.17 11:03

Akkor helyesbítek telefonos operátorként dolgozom.Ebben mindkettő benne van az értékesítés is meg az ügyfélszolgálat is.


UPi 2009.I.17 11:30

Ha engem hívsz <big>meghaaaaaaaaalsz</big>!! :D


Grizli 2009.I.18 09:20

Banya nagyon szeretné, ha megutálnánk. Két indoka lehet ennek. Tojással és paradicsommal kellene, hogy megdobáljuk, azaz nincs otthon kaja. A másik puszta butaság, de ha az ellenséggel vagyok, akkor azt nem reklámozom a másik fél kocsmájában. Ezen még a sonkatekercsek sem javítanak. ;)


Banya1987 2009.I.27 22:36

Grizli ez is egy munka még mindig jobb mint iq harcosként Bkv ellenőrnek lenni. Nem a munkával van bajom csak az emberekkel. DE A telemarketinget is lehet ésszel és tapintatosan csinálni ergo nem tukmálok olyan dolgot az emberre amit nem akar.


Grizli 2009.I.28 08:51

Igaz, BKV ellenőrnek lenni nem a legelegánsabb nehéz meló, de bizony azt is emberek végzik. Butaság morogni rájuk, mert nincsen bérleted. Tudom tudom, nem úgy volt, de gondolkozz el! Egy közutálatnak örvendő melót elvállalni mennyivel jobb már, mint nagy büszkén elmenni hajléktalannak.

Ha hősök akarunk lenni, akkor egész társadalmat átfogó bojkott kell, meg le kell dönteni egy szobrot valahol.


UPi 2009.I.28 09:00

Nem csak a telemarketing cégekkel van szó, hanem a hézagos jogi háttérrel. (Magyarán szólva: nincs jó magyar telemarketing törvény. Pedig igény lenne rá!)

Erre vonatkozó hatályos törvény hiányában az egyetlen, ami ezeket a cégeket "kötelezi", az az etikus magaviselet. Hogy mi etkus emberek hivogatásában, azt nehéz egynél több szóban megfogalmazni, de ha én kényszerülnék arra, hogy ilyen céget üzemeltessek (például mert pisztolyt tartanak a fejemhez, vagy ehhez hasonló erejű KülsőKényszer ér):

  • Biztosan lehetőséget biztosítanék arra, hogy az ügyfél egy szóval tiltólistára tegye magát. Azonnal. Örökre. Soha többet nem hívnám, mert nem szeretné.
  • Amikor felhívom az illetőt, a hívó személy nevét, a marketingelt cég nevét, és az üzemeltető cég nevét nem hadarva, fél mp alatt, egy szuszra mondanám be.
  • Eszembe sem jutna reggel 9 előtt, este 7 után, hétvégén, ünnepnapon, stb hívni.

Mivel a jelenleg piacon levő telemarketing cégek ezek közül egyet sem szoktak teljesíteni, ezért minimális a szimpátiám irántuk.


Banya1987 2009.I.31 14:02

Upi, Grizli igazatok van. Minket is rákényszerítenek arra hogy hétvégén ill olyan időpontban hívjunk. Ha nekem lenne ilyen cégem én azt csinálnám hogy normális időpontban hívom fel. Arról viszont az operátor tehet ha elhadarja hogy melyik cégtől van. Ezért őket büntetik pénzlevonással vagy akár figyelmeztetések után kirugással. Arra is van lehetősség ha a hívott fél azt kéri hogy ne hívják többet akkor tiltó listára tesszük és nem hívjuk többet. Perzse csak arról a cégről tudok érdemben szólni akinél voltam :)


rizike [regisztrálatlan] 2010.IX.27 21:45

Csak néhány gondolat: ha én telefonálok, én fizetem a hívás díját bármikor leheted.. ha közlöd, nem érsz rá, visszahívlak, amikor kéred, ha kéred ha nem kéred, nem teszem sokan vásárolnak így (gyakorlat bizonyítja ezt) Továbbá: ha a telemarketingen viccelődünk, kicsit nevessünk már az "akciós"termékeken, az áruk bolti polcon történő elhelyésén, a reklámonkon, a bemutásssal egybekötött kiránduláson, a szórólapokon, és az összes többi marketingfogáson is. Mert semmivel se kevésbé nevetségesek. Halkan jegyzem meg: egy telemarketinges azt hív fel, akinek nem titkos a száma, mivel nyilvánosan hozzáférhető adatbázisból dolgozik. Ha bárki útálja ezeket a hívásokat, ne reklámozza..Ennyi


UPi 2010.IX.28 10:24

Amit írtál, azt gondolatnak azért nem nevezném. Kifogásnak talán, bár annak gyenge, le is írom, hogy miért.

Ami felett rizike oly elegánsan elsiklik az, hogy a telemarkting kizárólag az egyik fél érdekét szolgálja (a hívóét). A telefonom nem azért van, hogy a ti érdekeiket szolgálja. Azért van, hogy az enyémet, és azokét, akikkel beszélni szeretnék.

Hasonlóképpen, a nyilvános számom nem azért van, hogy a telemarketing érdekeit szolgálja: azért van, hogy azok elérjenek, akikkel én beszélni akarok. A probléma a kéretlen hívások, és a megoldás nem az, hogy titkossá teszem a számomat.


Descant 2010.IX.28 12:56

A nyilvánosan elérhető nem egyenlő a reklámozással. Semmi bajunk nem lenne ha termékekről nyilvánosan elérhető információk lennének.

Figyelitek meváltom a világot


Grizli 2010.IX.28 18:47

nos a megváltáshoz jár a keresztre feszités is, apa! 2000 év mulva pedig vallást fognak rád alapitani... Descant aki megmentette a világot a telemarketing bűnétől...

Új hozzászólás

 

Alapvető szövegformázás

FormázásWiki formaEredmény
Kövér'''kövér szöveg'''kövér szöveg
Dőlt''dőlt szöveg''dőlt szöveg
Előreformázott bekezdés<pre>előreformázott bekezdés</pre>
előreformázott bekezdés
Vízszintes vonás----

Listák

FormázásWiki formaEredmény
Pontozott lista* Lista elem 1
** Lista elem 2
*** Lista elem 3
* Lista elem 4
  • Lista elem 1
    • Lista elem 2
      • Lista elem 3
  • Lista elem 4
Sorrendezett lista# Lista elem 1
## Lista elem 2
### Lista elem 3
# Lista elem 4
  1. Lista elem 1
    1. Lista elem 2
      1. Lista elem 3
  2. Lista elem 4
Definíciós lista; Kifejezés 1 : Leírás 1
; Kifejezés 2 : Leírás 2
Kifejezés 1
Leírás 1
Kifejezés 2
Leírás 2
Táblázatok|| Cella 1 || Cella 2 || Cella 3 ||
|||| Cella 4 || Cella 5 ||
Cella 1Cella 2Cella 3
Cella 4Cella 5

Linkek

FormázásWiki formaEredmény
Külső hivatkozáshttp://google.com/http://google.com/
Külső hivatkozás címkével[http://google.com/ Google]Google
Belső oldal[[ApocalypseKÖZÖS]]ApocalypseKÖZÖS
Belső oldal címkével[[ApocalypseKÖZÖS|Ez egy oldal]]Ez egy oldal
Fotó linkhttps://apocalypse.rulez.org/
Content/Images/down.png

ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította UPi 2009.I.13 09:13-n