2009.XII.25

Kontraszelekció

Egy tipp a hirdető bácsiknak, akik ezt a konstrukciót szülték:

upload:UPiBlog/hulyenek_nezel_vazze.gif

Csak egy komplett idióta hiszi el az ilyeneket!!

Mármint, frankón: minek IQ-t mérni egy olyan demográfián, aminek az előválogatás alapján is biztosan állítható, hogy nincs? (Persze lehetséges, hogy a céloldalon nincs is IQ teszt, hanem valami mittomén, átverősdi. Akkor viszont gratulálok, zseniális az ötlet.)

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2009.XII.25 12:10-n; 1 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2009.XII.22

Burger King Clusterfuck

A nyugati aluljáróban van egy Burger King. Ez már magában vicces, mert kb a Skála Metró kirakataiból csináltak egy étterem-féleséget, úgy hogy ahol korábban az üveges szemű próbabák voltak, ott most a plexiüveg mögött emberek ehetnek fröccsöntött hamburgert.

Túl ezen, az étteremben (a közegészségügyi előírásoknak megfelelően) kezet lehet mosni. A kézmosáshoz nem is kell más, mint a mosdónál beütni egy hatjegyű kódot, ami a nyugtán található. Ez részben érthető, mert valószínűleg nem akarnak ingyenmosdót biztosítani a nyugati összes hajlékonyának, annak ellenére, hogy a nyugatiban amúgy van mosdó.
És hogy a hajlékonyak valószínűleg nem használják.
És hogy amúgy van egy biztonsági őr is.

Szóval visszatérve, a munkafolyamat, ahogy az étterem belsejét kialakító társaság kitalálta, a következő: 1) megveszed az ételt, 2) megkapod a számlát, 3) bemész a mosdóba kezet mosni, 4) eszel. Ez a (látszolag egyszerű) folyamat rejt magában néhány buktatót, főleg, ha az ember otthon felejtette a néger rabszolgát, aki ilyenkor segédkezet nyújtana.

A 2) lépésig hibátlan a menet, ha egy pillanatra eltekintünk attól, hogy több sor van (Európa!!), egyebek között egy ablak, ami az aluljáróra nyílik, és néha találomra egy-egy pénztáros odamegy az ott várakozókkal törődni. A nehézségek ezután jönnek, amikor a következő dolgokat kell megoldania annak, aki tiszta kézzel szeretne étkezni egy olyan étteremben, ahol a legtöbb fogáshoz nem adnak evőeszközt:

  • Fogd a tálcát, rajta egyensúlyozva az ételedet.
  • Tartsd a nyugtát úgy, hogy a rajta található kódot el bírd olvasni
  • Üsd be ezt a kódot a mosdó melletti számlapon
  • Ha esetleg még valami holmid, táskád van, vagy teszemazt a sorban várakozás percei alatt levetted a kabátodat, az nagy pech.

Nem tudom pontosan hány végtagra méretezték ezt a feladatot, de tippem az, hogy a kivitelező társaságban többségben voltak a polipok.

Most mondhatná valaki azt, hogy nyugodtan az ember menjen az egyik asztalhoz, és hagyja ott ott a tálcát, táskáját, vagy ruháit, de emlékeztetném: ez a nyugati aluljáró, és abban is egy kirakat. A *kézenfekvő* megoldás persze az, hogy fizetés és a tálca pultról való felemelése között az ember felöltözik, megtanulja a kódot, és úgy megy be a mosdóba.

Ahol utána rá kell jönnie arra, ami betetőzi ezt a kis kalandot: a kézmosás közben nincs hova letennie a tálcát.

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2009.XII.22 21:33-n; 2 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.