Tegnap este tortent valami.

Kezdtunk hozzaszokni, hogy a Liszaboni faunahoz hozzatartozik az agressziv csocselek. Ezeknek sokfele tarka valtozata letezik:

  • Eloszor is ugye van a szimpla koldus. Ez szobahomersekleten csak odajon, penzt ker, es tavozik. Nem agressziv faj, de nem is vedett, es nem all a kihalas szelen.
  • A szimpla koldusnak van a 2.0 valtozata, ami mar teljesen interaktiv. Ez addig nem nyugszik, amig a jelenletet kelloen tudomasul nem vettek. Az egyik lehetseges modszer megvasarolni a nyugalmat, a masik pedig elkergetni. Ez a faj mar kimondottan karos tud lenni a nyugalomra.
  • Az arus valamilyen portekat kinal, ez tobbnyire virag, sipolo jatek es / vagy villogo muanyag giccsgyuru. Az arus, hasonloan a szimpla koldushoz, nem tul eroszakos fajta.. tobbnyire. Vaditott valtozata idegesitobb.
  • Az arus 2.0-as valtozata kemeny drogokat arul, es olyan termeszetesseggel kerdezi meg toled, hogy "kokain?", mintha ahogy a sietos Baross teri kurva a kamionostol, hogy "akarsz baszni?". Ezeknek jelentos resze zavart tekintettel jar-kel, es mar tavolrol is riasztoan nez ki. A kontaktus veluk szinte elkerulhetetlen, ha kerulni akarsz, kovet. Egy reszuk napszemuveget is arul, nyilvanvaloan arukapcsolas a fo termek okozta kitagult-beszukult pupilla leplezesere.
  • Van a zenesz-koldus is. Ezek csoportosan (altalaban ketten) jarnak. Szemben a Budapest aluljaroiban tenyeszo peldanyokkal, a portugal zenesz-koldus mar atlepett az uj evezredbe: tobbseguk erositos, tobbszaz wattos CD lejatszoval jar, es playbackrol jatszik. Altalban alibibol hord magaval hangszert is, de azzal csak ramozog a playbackre. Meg csak nem is viccelek.

Ha az ember szereti a kulteri etkezest (ami egy ilyen kellemesen langy eghajlatu orszagban kulonosen vonzo), akkor a fenti allatfajok mindegyiket megfigyelheti termeszetes kozegeben, testkozelbol. Az egesz jelenseg az elet termeszetes reszeve valik, mint a szunyogok a tiszaparti esten. A pincerek es rendorok (akik rendszeresen jaroroznek kocsival a szuk utcakban) altalaban a fuluk botjat sem mozgatjak, had eljenek Isten allatkai.

Szoval, par nap utan ez az egesz jelenseg hatterzajja tompul, es a magyar turista napirendre ter felette. Tgnap este, amikor estebedunk fogyasztasa utan, fizetes kozben, egy gyanus alakra lettem figyelmes. Ez meg a szokasosnal is riasztobb jelenseg volt, mivel a megemelkedett ingerkuszobom es a kellemes portugal bor ellenere is feltunt. Total be volt tepve. gy rovid megjegyzesen kivul mast nem is nagyon reagaltam ra, es elkepzelheto, hogy meglepodtunk, amikor a fizetesi procedura kozepen lecsapott, Miklos kezebol kimart 75 eurot, es elnyargalt. Az egesz villamgyorsan tortent, meg meglepodni sem volt idonk, meg egyébként is kissé le voltunk lassulva a finom portugál bortól, amit előtte fogyasztottunk. A sarki boltos rutinosan ravetette magat a menekulore, es elmarta tole a tarcajat, benne minden irataval, mielott az illetonek sikerult kitornie, es elmenekulnie az ejszakaba.

A tobbi, ami tortent, mar nem tul erdekes. A vendeglonk pincere biztositott minket, hogy mindezt termeszetes jelensegnek tartja, magyaran szolva: ugy kell nekunk. A rendorok jottek, lattak, mentek, visszajottek, es tehetetlenul tartak szet a labukat. A sarki boltosnak (aki meglepoen jol tudott angolul) megkoszontuk a kozremukodest, fizettunk es tavoztunk.

Az egesz elmeny igen megrazo volt, es azota minden ertekunket egy a szelsosegekig hivatastudo hazorzo kutya szorgalmaval orizzuk.


2006-05-24 Pontosítás: a sarki boltos sajnos a pénzünket nem tudta visszaszerezni.

Utoljára módosította UPi 2006.V.24 18:37-n
PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

2

Descant 2006.V.16 01:31

Akkor ezt értsük úgy, hogy ott több a koldús, zsebes... mint itthon? A rendőr végülis megvolt(hamár széttette a lábát)? Azért remélem nem romlott el teljesen a hangulatotok! További jó nyaralást!


Aisha 2006.V.16 16:58

O_O

Tagek:
 

ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította UPi 2006.V.24 18:37-n