Gondolkoztam egy keveset, hogy mi történhet, ha két világ összeütközik. Az egyik lehetőség, hogy az erősebb megeszi a másikat, de valahogy ezt még nem láttam. Vicces is lenne, ha nem változna meg semmi. Szóval az lehet, hogy egymásnak mennek, és mindkettővel történik valami.

Szerintem az egyik olyannyira meg kell hogy változzon, hogy bizony meghal. Az a kis rög, ami marad belőle az sem kevés, de a darabok mindig is csak úgy körülötte fognak lebegni. Jó esetben a nap a másik oldalról világít, és amíg nem forog addig oké.

A másikból szintén esnek le darabok, viszont az tovább fog menni. A darabokat elhagyja, és azokat már nem is fogja keresni. Persze az is előbb-utóbb a másik sorsára jut, de hát ez az univerzum rendje.

Érdekes lenne, ha annyira hasonlatosak lennének, hogy összemennek és nincs erősebb. Vagy mindkettő elvész, vagy összeraganak. Szerintem ez a gravitáció teljes megtévesztése lenne. Tényleg, két világ összeragadhat?

Utoljára módosította Ulmar 2007.IX.16 20:52-n
PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

8

UPi 2007.IX.20 16:49

Szerintem az ok, ami miatt nem nagyon kapsz tömegével hozzászólásokat az, hogy vannak szavak, amiket használsz, de nem azt jelenti. Gondolok itt arra, hogy "világ", "összeütközik", "megeszi", stb. Mivel ezek a szavak teszik ki a szösszeneted alanyait és állítmányait, definíciójuk nélkül egy szöveges Rorschach tesztnek vagyunk tanúi.

Magyarán, minden az olvasón múlik. Ellenben, szerintem az olvasó jobban örül, ha nem kell az íróval azonos nagyságrendű energiát belefektetnie a műbe.


Ulmar 2007.IX.20 16:59

A lényeg egyben az is, hogy az olvasó értelmezze, amit olvas, és ezt tegye úgy, ahogy akarja. A hozzászólás az inkább egy párhuzamos gondolatmenetet takarhat, egy asszociációs folyamatot az olvasó elméjében.

A blog lényege, hogy sarkantsa az olvasót gondolkodni és megvizsgálni valamit egy olyan szemszögből, amire esetleg alapból nem gondolna. Engem nem zavar, ha nem az én gondolataimról ír, hanem inkább a sajátjáról, és ha az a tegnapi zongoraleckéjének hatása egy képzeletbeli spártai katonára, akkor tökéletesen megfogta a blog lényegét.

Energiát befektetni meg mindenbe kell. Ha végiggondolja az olvasó és nem írja le, már akkor is van értelme. Ha le is írja, és az másokat újra gondolkodásra hajt, akkor már a piramisjáték beindúlt.

p.s.: Lehet, hogy egy Rorschach tesztre hasonlít, de legyen annyi plusszba, hogy ezt senki sem fogja kiértékelni.


UPi 2007.IX.20 17:02

Nem azt mondtam, hogy az olvasó utál gondolkozni, hanem hogy kevesebbet akar gondolkozni, mint a szerző. Példa: rajzolok valamit, ami nekem 1 órába telik, te megnézed, tűnődsz rajta egy percet, vagy talán ötöt. Itt stimmelnek az arányok.


UPi 2007.IX.20 17:04

Ja és még valami: szerintem pont ezért fontos, hogy egy blogbejegyzés tömör legyen. Tömören megfogalmazni valamit, úgy hogy az olvasónak ne rabold az idejét kicsapongással nehezebb, ezért egy tömör blog postot tovább tart megírni, mint egy szószátyárt. De ez az olvasóval szembeni udvariasság és kötelesség.


Ulmar 2007.IX.20 17:04

Akkor azt hiszem el kell, hogy fogadjam, hogy nem lesznek itt hozzászólások. Főleg mert a tervem nem az, hogy azon gondolkozzanak az olvasók, amit én leírok, hanem reflektálják magukra.


SAdam 2007.IX.20 17:25

Ez a vita túl elgondolkodtató. Inkább megyek fürdeni... :-)


GrádMiki 2007.IX.20 21:30

Szerintem itt Ulmarnak van igaza annyiban, hogy tényleg élvezetesebb (és talán tanulságosabb is) egy magadra levetíthető irományt olvasni, mint a blogíró életét. Tömörségével pedig nem volt bajom, pedig én is vallom, hogy minél rövidebben és minél tisztábban tudja megfogalmazni, amit mondani akar, annál jobb.


Ulmar 2007.IX.20 21:33

Gyanítom, hogy a tömörség egy általános jótanács volt olyanoknak, akik hajlandóak leírni a mondandójukat. Szerintem most pont nem rám gondolt :)

Abban viszont igaza van, hogy ha tényleg azt akarom, hogy valaki hozzászoljon csak valami első megérzést egy blogbejegyzéshez, akkor emészthetőbbnek kell lennie. Csak az engem nem érdekel, és szerintem mást sem. A fürdés részleteire meg végképp nem vagyok kiváncsi :P

Tagek: