Virág

Aktuális ügyek

Éppen Londonban vagyok, és pár hónapig leszek is. Dolgozni és tapasztalni jöttem, és körülnézni arra az esetre, ha Magyarország államformája véletlenül diktatúrává válna. Egyelőre csak a pszichológia BA és MA szak közötti pár hónap szünetemet töltöm itt, visszamegyek Magyarországra az MA szakot elvégezni, legkésőbb 2012 nyarán már otthon leszek megint.

Ha azt is elvégzem, ki tudja.

Ez itt a blogom, ami direkt erről szól - tessék kommentelni, mert nagyon jól esnek a bátorító szavak.

http://kisvirag-nagyanglia.blogspot.com

Csók

2012. február 7.

Ui. a 2010-es bemutatkozás jó része már nem igaz: eszem húst, néha iszom alkoholt is (bár a töményeket megutáltam), most épp a tésztaféléket és a gabonát diszkriminálom úgy általában. Mindig kell valami :)

Jó utat! Remélem, majd visszajössz, és mindent elmesélsz :) – UPi

Régebbi ügyek

Utazom Amerikába, konkrétan New Yorkba július 11-én, és 26-án jövök haza. Ezen az oldalon szeretném, ha mindenki, aki volt már ott és van kedve segíteni nekem, megosztaná velem a tanácsait, gondolatait, fontos és hasznos információit az utazással vagy az ottléttel kapcsolatban. Köszönöm előre is!

2010. július 7.

Bemutatkozás (2010. május 15.)

A blogomon maximum 3-6 hónapos késéssel mindenki megtalál rólam minden fontosat, amiről úgy gondoltam, hogy mindenki megtudhatja rólam.

Itt a blogom: http://safety-valve.blogspot.com

upload:Vir%C3%A1g/S7000809%20kicsi.jpg Ez a "Hoppá, nincs rajtam smink" nézésem.

upload:Vir%C3%A1g/S7000814%20kicsi.jpg Ez meg a "jajdeszeretlek UPi" típusú ölelés, jóllakott óvodás fejjel kombózva.

upload:Vir%C3%A1g/Picture%2047.jpg És amikor önéletrajzhoz próbálok otthon, webcammel, ablakkal szemben, normális igazolványképet csinálni, és megunom rohadtul..

Néhány tény még: nem eszem húst, nem iszom alkoholt, nem fogyasztok kábítószereket. Előbbit kb. egy éve, utóbbiakat pedig most épp talán 4 hónapja. Húst azért nem eszem, mert nekem az agressziómentesség elvébe beletartoznak az állatok is (de elfogadom, hogy másnak nem, és nyilván, számomra is fontosabb egy emberélet, mint egy állaté!), a bódító szerek nem fogyasztására a rövid indoklás: mert így döntöttem. A hosszabb, hogy azért nem, mert nincs rájuk szükségem: az olyan helyeket és embereket kerülöm, ahol és akikkel csak elkábulva érezném jól magam, magát a mesterséges tudatállapot-változtatást kevés kivételtől eltekintve - amelyek nálam nem állnak fenn - rossz copingnak (megküzdésnek) tartom, a belőlük következő állapotban pedig kiszolgáltatottnak, felelősség-vesztettnek látom az embereket (magamat is). Mindent, amit teszek, teljes döntési szabadsággal és saját, józan szándékomból szeretném tenni - olyan dolgokat nem akarok csinálni, amit józanul elképzelhetetlennek tartanék. A szenzoros élménykeresésemet pedig kielégítik a meditációk :D

Ja és azért épp 20-21 éves koromban döntöttem el ezeket, mert mostanra vetkőztem le az emberektől való függőségemet (régebben inkább ott maradtam egy szar buliban, hogy ne menjek haza egyedül - ha nagyon szar volt, ittam még), plusz most értek olyan hatások, amik a bennem már meglévő gondolatcsírákat tettekké inspirálták.

Még egy dolog: egyik fenti döntésem sem kötődik valamilyen valláshoz, amiből kiátkoznak, ha nem tartom be a szabályokat. Nincs kényszer, ezért minden egyes alkalommal, amikor lehetőség kínálkozik húst enni (illatos kacsasült meggymártással.. mmmm) vagy inni (belga Kwak.. wow) vagy drogozni, meg kell hoznom azt a döntést, hogy nem. Néha más döntést hozok: mégis iszom egy fröccsöt vagy eszem egy szelet halat, és nincs bűntudatom utána. Egyszerűen csak nagy általánosságban a döntésem: nem, most sem.


SajátLap