Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Arcence

Ez egy új szerepjáték világ.

/motiváció

  • 2011.V.17 14:17 descant: a whaba who?
  • 2009.VI.12 16:07 UPi: I like your tricycle.
  • 2009.VI.12 16:06 Ulmar: Brains!
  • 2009.VI.12 10:55 UPi: ...brains?
  • 2009.IV.09 11:30 Ulmar: Nyugi már, rajta vagyok :)
  • 2009.IV.08 15:02 descant: Nyugodtan lehet véleményeket is írni
  • 2009.IV.08 09:40 descant: Arcence
  • 2009.IV.07 20:14 Ulmar: A név Arcence vagy Arcance?

Történelem

A teremtéstörténet az egyik legnehezebb kérdés, hogy hogyan érkeztek Arcence földjére az emberek akár lehet egy nyitott kérdés is. Az biztos, hogy az embereknek van valamiféle képe róla. Ezen akár remek háborúk is folyhatnak. Az első biztos vagy legalábbis szilárd információk az írás megjelenése óta vannak.

A fáraók kora

Az első mágiákat az embereknek istenek adták át. Legalábbis magukat úgy hívták és ezek az istenektől eredeztetett királyokat nevezték fáraóknak. Szörnyen hosszú ideig éltek praktikusan halhatatlanok voltak, beavatási köröket hoztak létre ezzel támogatókat szereztek míg a köznépnek maradt a földtúrás mágiája pf. Bemutatták a mágikus jeleket, amellyel komplex gondolatokat lehet lejegyezni, villámokat szórtak, irányították az időjárást, csatákat vívtak a barbárok ellen… Általában ezek a fáraók erőszakos halállal haltak meg; egyik követőjük elárulta őket, esetleg csatában haltak meg. Egyfajta mágikus polihisztorizmus létezett még ekkor nem váltak szét a különböző ágak. Az emberek sokszor gondolnak vissza erre a birodalomra példaként, bár méretében eltörpül az utána következőktől.

Larkszisz fáraó volt az, aki mikor merénylők rontottak be tróntermébe megátkozott minden utána hatalommal rendelkezőt gyengeséggel, öregedéssel és halállal, és ezt saját vérével pecsételte meg. Ezt nagyon sok módszerrel próbálták feloldani, de nem sikerült. A lótuszok (az akkori varázslók, igen lesz szerepe) is halandóvá váltak. A birodalom később összeomlott csak emléke él.

Hódítások kora

Az ókor és a középkor elég zanzás még. A nagy kontinensek benépesítése. Felfedezések hódítások és újrahódítások. Intrikák és ármányok, rabszolgák és szabadságharcok. A kontinens intellektuális fő csapásvonalában megjelenik a mágikus ágak szétválása, de a tanítás szigorúan mesterről tanítványra száll, beavatásos jellegű, nincs „tömegoktatás”. A legfontosabb határvonal, amely mentén megjelenik a szeparálódás: a természetes és a szellemi mágia, előzőek a varázslók utóbbiak a papok. A kettő keverése a fekete mágia (lelkeket zárni tárgyakba, szellemeknek anyagi formát adni...). Ezáltal egyfajta négypólusú feudális rendszer alakul ki a papok, a varázslók, a nemesség és az uralkodó (hogy azok hogy kerülnek a helyükre, honnan szerzik a legitimitásukat később tisztázandó, IRL ez a pápa volt). A nemesség a hagyományos úton alakult ki, a be nem avatott erős emberek harcosok voltak, ezáltal hatalomhoz jutottak, amit öröklés útján tovább hagyományoztak. Itt több nagy államra lesz szükség esetleg külön berendezkedéssel (pl. francia NRCS) és valami összetartó erőre.

Dakeron

A tudományos gondolkodás elszigetelt bölcsője több infó /Dakeron

Mistral

A két világ találkozásának helyszíne, egy gazdag kereskedő városáálam /Mistral

Botron

A kontinens legkeményebb országa, vasföld, a fagyos északon rabszolgatartó társadalom a és a legjobb vasérc hazája. Utóbbi időben fellendülőben a Dakeroni kereskedelemnek köszönhetően. /Botron

Vulcaron

Mágikusan igen aktív terület folyamatos vulkánkitörések és föld mélyéről származó kigőzölgésekkel. Nem megvilágosodott ember hamar szénné ég vagy megmérgeződik. Varázslók kedvenc kutatási helye a legendák szerint a sárkányok bölcsője. /Vulcaron

/fajok