Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Arcence/Motiváció

Egy olyan világot szeretnék kidolgozni ezzel ahol a mágia és a tudomány egyszerre jelen van egymással valamiféle egyensúlyban, azonban egyik sem sokkal erősebb mint a másik. A név az arcene és a science szavak keveréséből jött létre. A világ megalkotása során szeretném figyelembe venni továbbá a következő tervezési pontokat:

  1. Elkerülendőek a folyók felfelé folynak mer ez egy mágikus világ ÉRTED?! típusú hibák, és nem csak fizikai meg földrajzi hanem társadalmi, szociológiai és történelmi értelemben is. Szeretném követni a földi folyamatokat mert azokat ismerem, persze a mágiát hozzáadjuk.
  2. Elkerülendőek a „kedvenckék” egy csoport irreálisan erősebb a többinél csak azért mert számomra valami miatt szimpatikus(nem tudom, hogy Kiluspalban Atrara ilyen volt vagy csak a legerősebben kidolgozott a játék elején, de rezeg a léc)
  3. Nincs állóvíz 1000 év hosszú idő ne legyenek örök birodalmak, vagy azalatt terpeszkedjenek és váljanak dekadensé!(1es kifejtése)
  4. Elkerülendőek a hét itt öt napos típusú hibák, hogy valami eben a világban csak azért más legyen, hogy ne legyen ugyan az. Ha egy fegyver van a színpadon az süljön is el!
  5. Elkerülendőek az egy ország egy nyelv egy vallás típusú hibák (Toron, Krán)
  6. Nincs jó és rossz! Mindenki úgy gondolja az emberiség, vagy a népe, vagy a vallása vagy a családja legjobb érdekét szolgálja. Ez kicsit az 1es megismétlése de szerintem ez megérdemel pár szót. A jóság és a gonoszság személyes dolog és nem állami szintű. Egy állam de akár különálló emberek is egyszer szövetséges másszor ellenség
  7. Ne csak negatív szabályokat határozzak meg (elba!)
Tessék kritizálni, beleszólni, belejavítani, pontosítani! Jó kérdés még a fajok azon még egyáltalán nem gondolkodtam.