Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Haali/Genesis

Íris és Áris

A kezdetekben megjelent Íris és Áris, az Ikrek. Kovácsoltak egy hatalmas tálat távoli fémekből, amit óvatossan megmerítették az víz elemi síkjában. Íris megteremtette a mezőket, dombokat és földi életet, míg Áris élhetőve tette a vizeket. Ezekután megmarkoltál mindketten a tálat hogy a világ stabilan létezhessen.

Több istenség is máglatogatta az új világot, és sokan jónak találták és ott maradtak.

Alakazhar és a démonok uralma

Teltek az évek és megjött Alakazhar, a sötét úr. A démonnak is megtetszett a világ, és úgy döntött átveszi. Kapukat nyitott a negatív energiák síkjára hogy alatvalóinak utat nyisson, akik kihasználva a lehetőséget eláraszották a földeket és vizeket. Hogy Alakazhar ne pusztithassa el mindazt amit teremtettek, Áris eleresztette a tálat hogy megküzdjön a démonnal. Azóta Íris tartja csak a világot a kezeiben, a tengerek haragosak és szép lassan árasztják el a földeket.

Habár Áris és Alakazhar eltűntek, a negatív síkok lakói megmaradtak. Évezredeken keresztűl terrorizálták a helyieket. Veszélyes volt utazni, kint maradni éjszaka, vagy akár egyedűl sétálni az erdőkben. A Fekete Kígyó, a szörnyek királynője jelképezte a démonok erejét és uralmát azokban az időkben. Ő volt az esze a szörny-seregnek, és megtett mindent hogy megakadályozza erősebb királyságok és szövetségek létrejöttét.

Íris látta a teremtményei csüggedését és figyelemmel kisérte létüket. Várt. Évezredekett kellett várninia, de tudta hogy idővel eljöna Próféta ideje.

Próféta, Hírnökök és Haali felemelkedése

A Próféta egy kis szigeten született ami a Haali nevet viselte. Habár csak egy kis falú volt a szigeten és kicsit távolabb volt a kontinenstől, egy hatalmas előnnyel rendelkezett; kevés démon és szörnyeteg látogatta a környéket.

TBD: Történelem

 * Próféta kalandozásai és Hírnökökkel találkozása
 * A Kígyó bebörtönzése és a varazslók államának kialakulása.
 * Haali politikai növekedése, országok és városállamok kialakúlása
 * Kalózok ideje és kereskedelem

Haali