Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Ioke'serin

Ioke'serin

Ioke’serin a Serpet folyó felső szakaszán található, Iopostól délre, a Scol hegységekből érkező vízgyűjtő patakok és a Serpent fő ágának találkozásánál. Nagy távolságának hála Thera rabszolgaéhsége és Twilight peeks trolljainak fosztogató hadjáratai csupán a trubadurok lenyűgöző történeteiben jut el lakosokhoz. A város maga igen kicsi, ám jól szervezett. A nagy kereskedő házak keze nem ér el ennyire északra, így a vizek maguk igen veszélyesek. A város erődített, falait a helytartó szervezésében önkéntesek tartják rendben. A helyi milicia is polgárokból szerveződik.

Negyedek:

1. Kikitő

A kikötő a város falon kívül van. A folyó két ágának találkozásánál. 2 oldalról a város falai veszik körbe, kettőről pedig víz. A hajók javítása és vizsgálata érdekében mágikusan feltölthető és leereszthető dokkokkal tűzdelt a part. A negyed fő látványossága a Déli torony, mely a régens lakhelye és kincstára egyben. A torony lábában kiképzett kapu az egyetlen út a városba. Szigorú ellenőrzés és kapuvám fizetése mellet azonban közvetlenül a piacra juthatunk.

2. Piac

A piac a város központja. Határait fogadók és kocsmák tarkítják. Közepében pedig megtalálható minden ami egy provinciális Thérai polgár életéhez szükséges. Egzotikus gyümölcsöktől kezdve rabszolgákon át bármi kapható, ha van pénze a vevőnek, és hajlandó megvárni amíg a kívánt portéka megérkezik.

3. Mesterségek utcája

A városban élő mesteremberek mind külön utcát kaptak, mely a piactérről indul ki. Ezáltal a város úthálózata leginkább egy pókhálóra emlékeztet. Az utcák 3 fő út köré szerveződnek, melyek a városfalban található szárazföldre néző 3 tornyoz vezetnek. Az északit a harcosok céhe, a délit a varázslók céhe, a Mesteremberek céhtanácsa birtokolja. Minden torony egy kapuval is rendelkezik

4. Cserzőnegyed

A városon belül található Cserzőmesterek, és Börmívesek utcáját emlékezet óta nem használhatják gazdáik mesterségük gyakorlására. A tényleges munka Északon, a folyó partján folyik. Az utca csupán eladásra és lakóhelyként szolgál. Mivel sok mesterember nem hajlandó ingázni boltja és a műhelye közt a céhtagsággal járó ház sok esetben üresen áll és egy kis mellékes bevétel érdekében más célokra ki is van adva.

5. Várfal

A várfalban találhatóak a városörség lakhelyei, az élelmiszer raktárok, a város 4 nagy tornya, és a tömlöcök

Mária sziklája

A kikötővel szemben található nagy szikla. Egy karját széttáró fiatal nő kőszobra található a tetején. Közvetlenül alatta víz alatti barlang nyílik. Senki se tudja mire szolgál, ám a trubadurok azt mesélik, hogy réges-régen szerelme halálán érzett elkeseredettségében innen vetette magát a halálba egy fiatal lány, akit azon nyomban elnyelt a föld, hogy a kegyetlen halál helyett felségül vegye, és örökre palotájában őrizze cseppkő oszlopok közt.

Jelentős személyek

Flavius Oktavius Persepon(Tskrang Trubadur)

A város helytartója, Thera követe. Származása szerint született Barsaivei, ám Thera érkezésével felvette a nevet, és a posztot együttműködése fejében. Családja alapítás óta igazgatja a várost, mely egy folyami pihenőpont köré letelepülő törpékből, tskrangokból, és emberekből alakult. Szereti a pompát ám igazságos és bölcs vezető hírében áll.

Al’Méreid(Ember Illuzionista)

Fiatal kora ellenére a varázslócéh mestere, a torony ura. Legendák szólnak tanultságáról, és mágikus jártasságáról. Fajának áldását kihasználva számtalan varázslatot tanult meg, Grimoirja egyesek szerint 1000nél több varázslatot tartalmaz. Mestere a hírek szerint a Sárkányok korának ismeretlen nagymestere, akit a halálból rendel vissza ha szüksége van a tanácsaira.

Thomskin Embespire(Törpe Weaponsmith)

A Céhtanács nagymestere. Alá tartozik minden adeptus aki nem tagja a varázslók vagy harcosok céhének. Törpe létére haladó gondolkodó, és az elesettek segítője hírében áll. Dédapja tervezte meg és készítette el a város jelenlegi alakját.

Eriktus Persepon(Tskrang Swordmaster)

A régens öccse. Therai légiós szolgálata után visszatért hogy a város védelmét vezesse. A harcosok céhének vezére