Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Al-Quadim

Al-Quadim

Al-Quadim (jelentése: Az Ősi) egy gazdag és mesés világ, amelynek igen erős kapcsolata van az elemi síkokkal (tűz, víz, levegő és Föld), ezért az elemi síkok lényei előszeretettel látogatják. A bolygó gömb alakú, az űrből sárga-kék mintázatúnak tűnik a hatalmas sivatagok és tengerek miatt, amik borítják.

Al-Quadim népe a SpellJamming elterjedése előtt is igen erős mágiával rendelkezett. A bennszülött világok közül ez a legvendégszeretőbb és legnyitottabb világ. A faji diszkrimináció itt korábban is ismeretlen volt, és a háborúk, amiket vívtak, mindig is területi vagy gazdasági alapon álltak a birodalmak között, nem pedig fajok (pl. törpök orkok ellen) közötti ellentétek miatt.

A bolygó gazdag kereskedői kapva kaptak a SpellJamming adta lehetőségeken, és részben a bolygón belüli kereskedelem, részben pedig a többi bolygóval való arbitrázs eszközeként használják. Al-Quadim komoly exportőre mágikus tárgyaknak, és importőre nyersanyagoknak és élelmiszernek.

A bolygó valamennyi királysága területén tilos a leszállás, kivéve az arra kijelölt űrkikötőket. Bárhol máshol leszállni a vámtörvények megsértése miatti eljárást von maga után, és a vámtörvényeket nagyon szigorúan veszik. A legtöbb város, ahova érdemes bejutni, Diviner varázslókkal ellenőrizteti a külvilágiak útipapírjait.

Al-Charin


SpellJammer/Bolygók