Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Brál Aszteroida

Brál aszteroida

1. Törtenet
2. Kultúra
3. Ismert helyek és személyek

1. Törtenet

A Szikla, ahogy a helybéliek hívják ezt a helyet, a legnagyobb aszteroida az űr közepén. A történetek szerint /Lameliph, egy kalandozó építette itt az első épületet - egy kocsmát persze � miután sikerült ellopnia egy mágikus lámpást Al-Quadim-ról. A lámpás valami víziót bocsátott rá, de a vízió pontos miben létét homály fedi. A lényeg, hogy miután sikerült a kocsmát a legnagyobb kereskedőút közepébe helyezni, olyan gyorsan virágzott fel a város, mintha egy kúszónövény vetette meg volna a lábát egy kimondottan termékeny talajban. Sorra érkeztek a megfáradt kalandozók és a kitaszítottak, és hamarosan a város belepte az egész aszteroidát. Így alakult ki Brál mai formája.

Úgy tartja a mondás, hogy amit Brálon nem találsz meg, az minden esély szerint nem is létezik. És ez a mondás nem csak a különféle világból származó portékákra, de a fajokra, kultúrákra, szörnyetegekre és a szolgáltatásokra egyaránt vonatkozik. Ha a bazárban nem találsz meg valamit, attól az még itt megkapható. Ha beholder a kocsmáros ne ijedj meg, ő sem lepődött meg rajtad.

Pont emiatt a sokféleség miatt elég komoly törvényei vannak a városnak. Nem sok, de aki megszegi ezt a párat, az nem éri meg a következő Aurora fordulatot.

  • Ne legyél kíváncsi ki a város vezetője, ki írja és tartatja be a törvényeket.
  • Ha bármilyen nézeteltérésed van, legyen az egyszerű sértés vagy faji előítélet, azt a városon kívül intézd el. Minden ilyen gondolat alapvetően jobb, ha a városon kívül marad.
  • Ne zavard meg a város mozgását, dinamikáját. Hagyd, hogy magától menjen az élet.

Brál egyszerűen undorító! Sokan mondják, hogy gyönyürű ez a sokszinűség, de szerintem ez kimerül abban, hogy az Illithid aki a családodat a fattyai fészkének használta, most agylét szürcsölve tósztot mond és kacsingat rád.
Mindazonáltal Brálon a KrethaShin hetek alatt olyan információkat tud szerezni amely hagyományos módszerekkel lehetetlen vagy évtizedekbe telne. Atrara többet nyer azzal, hogy Brál létetezik és virágzik rajta az alvilág mint veszít, (a többi nagyhatalom is ís így van ezzel) és nem ez az első alkalom, hogy lenyeljük a becsületünket a túlélésért.
-- Vestrixen KrethaShin parancsnok a Bráli tagozat helyettes vezetője.

2. Kultúra

A város kultúráját nagyon jellemzi sokfélesége. A város ugyanúgy tartalmazza az elfek által annyira kedvelt szövetekből készített ruhákat, mint a törpék által kényesen megmunkált fegyvereket, az orkok által olybá közkedvelt pálinkát. Persze nem maradhatnak el a windling játékok, a gnóm műszerek, és az illithidek barlangjai sem. Ugyancsak, ha például helyi muzsikát kíván az erre vetődő meghallgatni, akkor megtalálhatja a Lin'la'er elfeinek természetes hangzásait, a titáni harci dobok ritmusát, vagy akár a régi troll dicsőítő énekeket is.

3. Ismert helyek és személyek

/Egyszemkupa Fogadó


SpellJammer/Bolygók