Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Kashmir Melano

Kashmir Melano

Kashmir Melano az egyik ha nem a legnagyobb dekabrista hős és talán az egész kristályszféra legjobb pilótája. Atrarán született fiatal korában a hadseregben a tanult. Az jövevények között dúlt első nagy háború idején a határőrségnél szolgált, amelyet szétziláltak a armada csapatai. Kashimir járőrcsapata egyben maradt, megtámadta a Lin'la'erről érkező utánpótlást. Az ellene küldött hajókat a híres Krilli Bujócska során megsemmisítette. A legnagyobb hajó, a Magyal, amely páncélzata miatt számukra megsebesíthetetlen volt üldözőbe vetette. Kashimir ekkor sűlyedni kezdett az armada hajója követte hatalmas menydörgések és szél rázta meg mindkét hajót. A Grace, Atrarai járőrhajó, az utolsó pillantban kezdett emelkedni, a Magyal kicsit később, mivel súlyos páncélzata miatt nehézzé vált a manőverezés.

A háború után Kashimir a híres negyedik ezredhez került. Tovább fejlesztette az armada ellen is bevetett manőverét, amely ezután Melano forduló néven vált ismerté. Akkor használható, ha két nagyobb és rosszabbul manőverezhető hajó üldöz, amelyek legalább egyike fel akar öklelni vagy megcsákjázni. Lényegében a forduló hatására egymást akadályozzák, vagy ütköznek.

A második háborúban az elf armadával, egy aszteroida árnyékában a negyeik ezred nagyrészét eljuttata Lin'la'erig és ott a nap irányából támadva teljesen meglepte az armadát. Azóta Atrarán minden gyermek példaképévé választja és Lin'la'eren pedíg vele ilyesztgetik őket. Ezer valós és százezer hamis történet kering a neve körül.

Egy legenda vége

Hogyan is lehetne befejezni egy ilyen csodás történetet? Kashmir életének végéről rengeteg legenda szól, de elhihetitek egyikben sam öregkorában betegségben halt meg. A teljesség igénye szerint felsorolok néhányat:
Az Ilithidek elfogták és elhurcolták, és a Kretha Shin egy félresikerült mentőakciójában elhunyt. Ezt természetesen titkolják, nehogy felelősségre vonják öket, vagy a Kretha Shin vezérkart.
A trollok maguk közé fogadták mint Thystonius igaz gyermeke, sírhelye a Sycoraxon volt\van\lesz.
Kratha Shin beszervezte és most ő az új erdőség legfiatalabb pátriárkája. Azóta van viszonylagos béke az Armada és a Flotta között.
Megtalálta Xanadut\Leszált Mythandelen

Egyes rosznyelvek szerint valaki kihasználja a dekabristák Melano szeretetét és mindíg olyan történet kap szárnyra, ami éppen akkor annak a valakinek érdeke. Egyébként tényleg érdekes, hogy egy alig 100 éves történetnek ennyi változata legyen.