Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Politika

SpellJammer


Politika

  • Először is valamiféle űrsöpredék. Őket nem tartja össze semmi központi hatalom. Talán csak az, hogy a többi frakció nem igazán beszél velük... hivatalosan. Persze háborút sem vívnak nyíltan ellenük. Legtöbb szituációban hasznosak a zsoldosok. Nincs igazán központjuk. blablabla

  • A dekabristák. Egy teljesen új társadalomkép indult el mostoha kis holdról a perem környékén. Az egyik hajó jórészt tünde és ember utasokkal zuhant le itt, és a legénység szinte kivétel nélkül szörnyethalt, viszont az utasok egy jelentős hányada életben maradt. A hajót úgy hívták hogy Akonsar . A holdon: Atrara, szörnyek tanyáztak és töbször is megtámadták a rémek által megtépázott tülélőket akik egy ideig vártak a megmentőkre, de aztán úgy döntöttek nem menekülnek tovább. A vezetőjükké választott varázsló, mondjuk Dekabrin megfejtette a helmek titkát. A csoport hadsereget szervezett adeptusokból, amelynek először a bolygón élő szörnyek visszaszorítása volt a célja. Később hajókat építettetek és kiléptek a kristályszférába. Messze a legjobb hajókat, a troll anyahajókat leszámítva, ezen a holdon gyártják azóta is, ugyanis teljesen újragondolták a hajóépítést és nem a régi térai vagy drakarépítési hagyomány szerint építkeznek. A társadalomkép a következő: Mindenkinek át kell esni az adeptussá váláson, hogy egy esetleges háborúban föl lehessen használni. Mindenki egyenlő, ezért elég egy kicsavart egy dekabrista aki eltűri a környezetében a rabszolgaságot.
Elképzelésem szerint a Dekabristák elég gonosz népség lehetnek, párszáz év túlélésért harcolás nem tesz jót a mentális egészségnek. Vagyis valszeg nem spelljamming helm-eket használnak, hanem lifejammereket, amik az életerőt szívják ki és használják meghajtásra.
Nos nem nevezném őket gonosznak, sokat háborúztak nem egyszer sikertelenül. Megvédték magukat az elf armada ellen (még a bolygó bázisán támadták meg a támadni készülő man-o-warokat), valamint a környékükökön tevékenykedő Mindflyereket is sikeresen visszaverték (járja is egy mondás Killuspalban ha meggyűlik a bajod az agyevőkkel keresd a dekabristákat). A stratégia és taktika mesterei. Nagyon komoly hírszerzésük van a /KrethaShin . Egyes kolóniák már nekik esküsznek hűséget és nem az új udvarnak. Ők az egyetlenek akik nem függenek a troll helmektől. Nos ami a vérmágikus lifejammer hajókat illetti... A dekabristák a kezdeti időszakban tényleg használtak ilyeneket, amivel igencsak megalapozták rossz hírüket. Megítélésükön már az sem változtat, hogy mostanra ők is egyértelműen áttértek a spelljammer technikára.
És hogy mi a dekabristák véleménye az asztráltér elszenyezéséről. Szerintük ez nem egyértelműen az adeptusok műve. Sokkal veszélyesebb ilyen szempontból a nyers mágiahasználat, az elemi anyagok bányászata amikor ugye lyukat ütnek két sík között, a sárkányok lényegesen potensebb és koncentráltabb mágiája és egyéb hasonló tényezők. Amíg az be nem bizonyosodik, hogy az adeptusi mágia olyan ártalmas mint ahogy azt a maradiak állítják(és milyen bizonyítékot fogadnának el pontosan?), addig ők továbra is korlátlanul használják.
  • Az új udvar. Az elf Pátriárkák vezetésével az elfek igyekszenek egyfajta "rendfentartó szervezetet" fenntartani Killuspalban. A trollok részéről oké -- annyival kevesebb gondjuk van nekik. Az elf armada Man-o-war anyahajóinak pedig számos Spelljamming Helm-et tudnak eladni, ami dupla öröm. Persze Killuspalban túl sok kalóz, renegát elf, dekabrista, szörny és egyéb delikvens található ahhoz, hogy az elf armada rendet vigyen a káoszba, úgyhogy leginkább az elf érdekeltségek megvédésére koncentrálnak.
:Ez lényegében ugyan az: A maradiak. Az ő gondolkodásukat a még Barsaive-ról származó (egy részük még él) bölcsek alapozták meg. Az alapfeltevés az, hogy az adeptusok elszennyezik az asztrálteret ami megteremti a lehetőséget a rémeknek az áthatolásra/ez a folyamat hozza létre a rémeket. Ezért az adeptusok számát kordában kell tartani. Egy nagyon szigorú kasztrendszert kell elképzelni. Aszerint, hogy Térához hű vagy Téra ellenes az kolónia a rabszolgasághoz fűződő viszonyban igen markánsan jelentkezik.
SpellJammer