Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Szörnyek

Szörnyek

1. Astereater
2. Ifrit
3. Neogi
4. Rodzsa Melák

1. Astereater

upload:astereater.jpg

A legtöbb Beholder-alfaj félelmetesen intelligens, és halálos mágikus képességekkel rendelkezik. Épp ezért tagadják mind a rokonságot az Astereaterrel, amelyik lassú, ostoba és minden mágikus képességtől mentes. Az astereater egyetlen védelme a meglehetősen vastag és kőszerű külső páncélja, amivel el tud rejtőzni aszteroidák között. Ha becsukja a száját és a szemét, megkülönböztethetetlen egy nagy kődarabtól.

Az astereater csak akkor támad, ha éhes, és igyekszik meglepetés erejével gyorsan bekapni valakit. Megemészt bármilyen szerves anyagot és fémet, egyes varázstárgyak és kristályok kivételével. Emiatt az astereater hasában idővel egyre több és több gyűlik össze ezekből.

2. Ifrit

TöltsKi

3. Neogi

upload:neogi.gif

A neogi kinézeter olyasféle, mint a moréna és a madárpók kereszteződése. A teste alacsony, szőrös, nyolc lábbal, húsos nyakkal és kígyószerű pofával. A fogai tűhegyesek, a lábai kis karmokban végződnek.

A neogik esetében az első benyomás tökéletesen pontos: az ocsmány külső még ocsmányabb belsőt takar. A neogik könyörtelen rabszolgatartók, akik az egész világot tudatukban tulajdonosokra és rabszolgákra osztják. Találd ki, hogy te melyikbe tartozol. A neogik számára semmilyen gondot nem okoz megenni ellenségeiket, szolgáikat, vagy akár elesett társaikat. Mivel xenofób faj, és nem tartják a többi fajt egyenrangúnak, egyezkedni velük jobbára értelmetlen. Egyedül a Mind Flayerek képesek velük üzletelni (rabszolga-kereskedelem).

A neogik legfélelmetesebb képessége a Rozsda Melák szolgák tartása. Minden neoginak van egy Rozsda Melák szolgája, amelyik testőr, cseléd és mindenes egyben. A neogik képesek a szörnyetegeket örökre elbájolni. A neogik természetesen egymást is birtokolják: a hajón minden neogi a kapitány rabszolgája és tulajdona, közvetlenül vagy közvetve. Persze a szolga fajoknak nincs birtokuk. A neogi hajók gyakran flottákba szerveződnek, ilyenkor a flottavezér birtokolja a többi kapitányt.

A neogi faj egyedül több Killuspali település elpusztításáért felel, mint a Mind Flayerek, Beholderek és Gnollok együttvéve. Általában a hajóik a levegőből bombáznak, utána a földre szállva megbénítanak és elhurcolnak mindenkit, aki elegendően hasznos szolga lehet. A szolgákat elbájolják, és onnantól kezdve ugyanúgy gondolnak rá, mint te a fogkefédre. Azokat, akiket nem tartanak elegendően jó szolgának, szintén elviszik, élelemnek. Rémhírek szerint időnként a neogi hajók egyetlen hatalmas flottává állnak össze, hogy egy egész holdat, vagy egy kisebb kontinents letaroljanak.

A neogik nomád életmódot folytatnak. Saját bolygójuk, vagy állandó településeik nincsenek.

Amikor egy neogi megöregszik, és az elméje lassan elhomályosul, a parancsai zavarosakká válnak, és a szolgái nyugtalanok lesznek. A többi neogi ilyenkor habozás nélkül megmérgezi az öreget. Ahogy a mérgek elterjednek a szervezetében, az öreg neogi teste feldagad többszörösére eredeti méretének. Tudata végleg beszűkül, és már csak az evésnek él, a neogik ezt "Nagy Öreg Mester"-nek hívják. A neogi szolgái ilyenkor mindent megetetnek vele, amit csak találnak. a neogi klán ilyenkor van a legnagyobb veszélyben: egyrészt folyamatos élelemszűkében vannak, másrészt idővel az öreg a harcos rabszolgákat is felfalja, harmadrészt mert folyamatosan vadászniuk kell új rabszolgákra / élelemre, negyedrészt pedig az öreg nyomán kialakuló hatalmi űr miatt.

Két hónap folyamatos evés után a nagy öreg mester gyomra felhasad, és belőle számos fiatal neogi bújik elő, akik kollektív tulajdont képeznek, amíg nem szereznek maguknak egy önálló Rozsda Melákot.

4. Rodzsa Melák

TöltsKi


SpellJammer