Neon Genesis

Index
Fogalmak
Történelem
Szereplők
Diszciplínák
Talentumok
Harci szabályok
Kalandok

Talentumok

200 DECIBEL

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Felderítő-2

Eme talentum segítségével a karakter hallását képes a normális emberi hallás érzékenységének többszörösére javítani. Így a karakter képessé válik akár tíz méterről is meghallani a suttogást, vagy erdőben fél kilóméterről a lépések zaját. A talentum Rank percig tart. A talentum normális használata mellett képes egy süket ember hallását visszaállítani normális szintjére a megadott időre.

A hallgatózás nehézsége a kikémlelendő személy pszí védelmétől függ. Ha több célszemély van (a beszélőket és a hallgatókat is beleszámítva), akkor a legnagyobb pszí védelmű ellen kell dobni. A hallgatózás ereje függ a sikertől: gyenge siker esetén a hallgatózás sikertelen, átlagos siker esetén a hatás olyan, mintha a hallgatózó 1/3-dal közelebb lenne, siker esetén a távolság feleződik, kitűnő siker esetén 3/4-elődik, kivételes siker esetén pedig a 200 decibelt használó karakter ugyanolyan jól hall mindent, mint a beszélő maga.

Ha nincs célszemély, csak általában nyílt terepen vagy hasonló helyen hallgatózik így valaki, a nehézség és hatás a helyzettől függ.

A talentum használója rendkívül érzékennyé válik a közvetlen közelében bekövetkező zajokra. Ha a talentum használata közben erős zaj éri, órákra megsüketülhet.

200 DIOPTRIA

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Felderítő-4

A 200 dioptriát használó karakter mintha egy szupererős távcsövön nézne keresztül, képes apró részleteket távolról megfigyelni, fókuszálni távoli emberekre, írást elolvasni. Falon vagy egyéb akadályon továbbra sem lesz képes átlátni. A talentum használható közeli, apró tárgyak megfigyelésére is, mint egy mikroszkóp.

A teszt nehézsége a kémlelendő személyek pszí védelmének, vagy a környezet jellegének a függvénye, értékét a mesélő határozza meg. A siker szintje meghatározza a nagyítás mértékét. Átlagos siker esetén a nagyítás háromszoros, siker esetén nyolcszoros, kitűnő siker húszszoros, kivételes siker esetén pedig a karakter állíthatja kétszázszorosig.

A karakter a talentum használatakor rosszul méri fel a távolságokat, ezért a járása nehézkes, bizonytalan, könnyen megbotlik.

AGYMOSÁS

Step: Rank + Charisma step Psi: 10
Action: + Strain: 2
Skill: - Discipline: Diplomata-5

Az agymosás a végső meggyőzés eszköze. Segítségével a karakter képes saját nézetéről egy másik karaktert tökéletesen meggyőzni. A másik karakternek természetesen értenie kell a karakter nyelvét.

Az agymosás nehézsége a célszemély Szociális védelmétől függ, és attól, hogy mennyire idegen számára az új nézet. Átlagos siker esetén a karakter a nézetet egy napig vallja sajátjának, siker esetén három napig, kitűnő sikernél egy hétig, kivételes siker pedig örökre az emlékezetébe vési, bár egy hónap után a karakter kezdhet eltérni tőle, ha a helyzete azt kívánja.

Az agymosás hosszú (a célszemély szociális védelme számú nap) folyamat. Az agymosó karakter megérzi, ha a folyamat végéhez közeledik. Az agymosó karakternek magának is meggyőződéssel kell hinni az agymosás tárgyában. Az agymosás folyamán minden nap legalább egy órát kell töltenie a célszeméllyel, beszélgetve, ismételten felhozva a témát. Valamilyen formában gyakorlatban demonstrálnia is kell az eszmét. A célszemély kezdeti reakciója a személyiségétől függ, idővel érdeklődővé válik. Ha a célszemély nem hajlandó figyelni, lehet kényszeríteni.

A siker az utolsó napon dől el (akkor dob a mesélő). Balsiker esetén is tehet úgy a célszemély, mintha meg lenne győzve. Az agymosás később megerősíthető, új agymosással megtörhető, idővel elmúlik, illetve ha az agymosást végző karakter rácáfol, azonnal szétfoszlik.

AKROBATIKUS TÁMADÁS

Step: Rank + Dexterity step Psi: 1
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Szamuráj-2

Az Aktobatikus Támadó karakter hihetetlenül kecses, ruganyos, pörgő támadásokat végez. Harci helyzetben, az Aktobatikus Támadást használd a támadás dobáshoz. Az Akrobatikus Támadás Rank-je hozzáadódik a Fizikai Védelemhez a kőr hátralevő részére.

ALKU

Step: Rank + Charisma step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: + Discipline: Diplomata-2

Az Alku talentum képessé teszi a karaktert, hogy jó vásárt csináljon eladásnál vagy vételnél. A dobást a kuncsaft Szociális Védelme ellen kell tenni. HA sikeres, az ár 5 százalékot emelkedik vagy süllyed a karakter érdekei szerint. A célszemély szintén használhatja a talentumot.

A karakter többször is alkudhat egy adásvétel alatt, amíg sikereket dob, de legfeljebb annyiszor, ahány a Rank-je.

ÁLÖLTÖZET

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: 1
Skill: + Discipline: Diplomata-1

Az Álöltözet talentum segítségével a karakter ruhákat és arcfestést használva felveheti egy másik ember kinézetét. A smink, ruha, ékszerek és egyéb tárgyak szükségesek a talentum használatához. Ha egy konkrét személyt kell utánozni, ahhoz az illető fényképe szükséges. Az álöltözet dobás a megtévesztendő személy Pszí védelme ellen kell dobni. Ha több embert kell megtéveszteni, a legmagasabb Pszí védelmű ellen kell dobni, +1 minden további emberért a csoportban. A talentum annyi óráig tart, amennyi a Rank. A Strain minden egyes megtévesztendő karaktercsoportért jár.

A.T.

Step: Rank + Willpower + Strength step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: mind

Az A.T. mező a lélek energiáját manifesztálja. Létrehozása hatalmas lelki erőfeszítést igényel, három Akaraterő pontba kerül. Az A.T. mező szükséges az összes A.T. alapú talentum használatához (ezek a hatodik kőrtől kezdődnek). Az A.T. mező magában is hihetetlen erejű: megóvja a használóját minden fizikai ártalomtól, akár olyantól is, mint a többezer méteres zuhanás, vagy a fejére zuhanő ezer tonnás szikla.

Az A.T. mezőn csak egy másik A.T. mezőt használó karakter, vagy annak talentumai hatolhat át, ha a másik A.T. mező erősebb (a dobás eredménye). Az A.T. mező annyi kőrig tart, amennyi a dobás értéke volt.

BIZONYÍTÉK FELTÁRÁS

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: 1
Skill: + Discipline: Mérnök-1 Tudós-1

A talentum segítségével fizikai bizonyítékot lehet megvizsgálni. A vizsgálódás megfigyelésen, logikán és spontán assziciáción alapul. Például a karakter megvizsgálhat egy ágyat, hogy megállapítsa, hogy aki ott aludt nyugalmatlan volt az éjszaka, vagy megállapíthatja egy fegyverről, hogy egy gyilkosság eszköze volt-e. Főszabálykény a Bizonyíték Feltárás csak a mi történt vagy hogyan történy típusú kérdésekre tud választ adni egy tárggyal vagy hellyel kapcsolatban. A teszt célszáma a tárgyat használó személy Pszí Védelme. Ha a cselekvés az elmúlt 24 órában történt, a feltárást végző karakternek lehet egy általános képe, hogy mikor történt az. Minden eltelt nap után a nehézség +1-gyel nő. A kicsoda vagy miért kérdésekre nem nyerhető válasz ezzel a talentummal.

BLÖFFÖLÉS

Step: Rank + Charisma step Psi: -
Action: + Strain: +
Skill: + Discipline: Diplomata-1

A blöff a megtévesztés eszköze. A dobás a célszemély Szociális Védelme ellen megy (Ha több karakter van, akkor a legnagyobb Szociális Védelem +1 minden extra személyért).

Blöffölés segítségével a karakter elhitet egy plauzibilis hazugságot. A hatás addig tart, amíg a célszemély nem kezd valamilyen okból gondolkodni a dolgon. (Utána vagy rájön, hogy rászedték, vagy nem.)

A blöff nehézségét csökkenti egy sikeres Első benyomás, Érzelmi befolyásolás, vagy Terror. A blöff nehézségét növeli minden elbukott manipulálási kísérlet és minden eddig lebukott blöff.

DIAGNÓZIS

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Orvos-1

Sikeres gyógyításhoz szükséges a diagnózis felállítása. Az elsõsegélyt leszámítva minden orvosi beavatkozás ezzel kell, hogy kezdõdjön. A célszám a probléma nehézségétõl függ. A diagnózist több orvos megoszthatja egymás között, vagyis ha egy csoportból egyvalaki sikeres diagnózist állít fel egy betegrõl, a többi is gyógyíthatja. Több orvos együttesen is készíthet diagnózist, ilyenkor a legmagasabb step értékû orvos dob, minden segítõért +1-et kap a Stepjéhez.

A diagnózis elkészítése a baj és a rendelkezésre álló eszközöktõl függõen 5 perc és 1 óra között van. Sikertelen diagnózis esetén az orvos tanácstalan, csak másvalakinek a sikeres diagnózisa alapján tud elindulni.

DOBÓFEGYVEREK

Step: Rank + Dexterity step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: + Discipline: Katona-2 Fegyvermester-4

Dobófegyvernek a kő, tőr, lándzsa, kézigránát és hasonló fegyverek minősülnek. A tesztet a célszemély fizikai védelme ellen kell dobni, a siker azt jelenti, hogy a tárgy célba talált.

EGYÉNI BERENDEZÉS

Step: Rank + Perception step Psi: 10
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Mérnök-4

Bonyolult gépek, berendezések, kézi kütyük tervezésére teszi képessé a mérnököt ez a talentum. A géphez rendelkezésre álló eszközöket és alkatrészeket használhat fel. Az idő a bonyolultságtól függ. A tervezéshez munkahely, szerszámok, számítógép szükséges.

EGYÉNI FEGYVER

Step: Rank + Perception step Psi: 10
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Fegyvermester-2

Egy létező fegyvert képes a fegyvermester hozzáigazítani a saját ízléséhez. A módosított fegyvert +2-t kap támadásra és sebzésre a fegyvermester kezében. Más kezében -2 támadásra és -1 sebzésre, mivel a szokásostól eltérővé válik a fegyver kezelése. A fegyvermesternek az egyéni fegyvert magának kell rendszeresen karbantartania.

A fegyvermester másnak is képes egyéni fegyvert készítenie, feltéve, hogy látta az illetőt az adott fegyverrel éles küzdelemben. A karbantartást bárki képes elvégezni, akinek ez a talentum a birtokában van.

EGYÉNI KÉSZÜLÉK

Step: Rank + Perception step Psi: 5
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Mérnök-2

Egyszerű, kézi használatú készülékek tervezését és elkészítését teszi lehetővé ez a talentum. Viszonylagos nyugalmat, megfelelő munkaeszközöket és számítógépet igényel.

ELEKTRONIKA

Step: Rank + Perception step Psi: 1
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: Mérnök

Elektronikus természetű eszközökkel való munkához szükséges talentum. Más talentumokkal kombinálva használható, mint például az Egyéni készülék.

ÉLEZÉS

Step: Rank + step Psi: 5
Action: + Strain: -
Skill: + Discipline: Fegyvermester-1

Ez a megtévesztõ nevû talentum a fegyverek javítására és átalakítására vonatkozik. Alapvetõen a karakter képes megjavítani minden általa ismert vagy a Fegyver Analízis talentummal azonosított fegyvert: erre csak igen bonyolult fegyverek esetén kell dobni, illetve ha nincsenek megfelelõ szerszámok/alkatrészek (de ekkor is meg lehet próbálni). A másik felhasználása a talentumnak a fegyverek képességeinek feljavítása. Erre általánosan az igaz, hogy egy heti munkával egy fegyver sebzése egy fokozattal javítható meg. A célszám a fegyver új sebzése (kézifegyverek esetén), vagy a KM által meghatározott érték (nehézfegyverek, speciális fegyverek esetén). Az egyetlen biztosan nem "tuningolható" fegyver a lézerkarabély (errõl, mint az egyetlen Neon Genesis által készített személyi fegyverrõl, feltételezzük, hogy már optimális).

Bizonyos fegyverek csak más talentummal együtt élezhetõk, pl. egy pszí energiát használó fegyver Élezéséhez Pszí-Tudomány kell, egy tisztán elektronikus fegyverhez pedig Elektronika.

Teljes nyugalom és megfelelõ mûhely akár a felére is csökkentheti a célszámot. Több fegyver is spécizhetõ egyszerre: minden fegyver naponta 2 óra munkát igényel, és a maximum fegyverszám, amin dolgozni lehet, egyenlõ a talentum szintjével.

ÉLŐLÉNY ANALÍZIS

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: 1
Skill: - Discipline: Orvos-1

Neon Föld tele van eleddig ismeretlen, kérdéses eredetû létformákkal. Senki nem ismerheti valamennyit, és nem lehet tisztában, hogy milyen áldást vagy átkot hordoznak, de kellõ szaktudással meg lehet kísérelni az ismeretlen élõlények besorolását. Az analízis nehézsége a rendelkezésre álló eszközöktõl és az élõlény torzultságától függ. Teljeskörû analízishoz egy élõ példány kell, sok laborhely és idõ. Meg lehet kísérelni az analízist távolból, halott példányon, elmondás alapján is, de ez a siker valószínûségét erõsen csökkenti.

ELSŐ BENYOMÁS

Step: Rank + Charisma step Psi: 1
Action: + Strain: -
Skill: + Discipline: Diplomata-1

Az Első benyomás lehetővé teszi, hogy a karakter jó benyomást keltsen azzal, akivel találkozik. A tesztet a célszemély Szociális védelme ellen kell dobni. Siker esetén Rank plusszt kap a karakter minden Karizma tesztjére. A hatás annyi napig tart, amennyivel túldobta a karakter a másik Szociális védelmét. Első benyomást csak egyszer lehet bárki ellen használni.

ELSŐSEGÉLY

Step: Rank + Perception step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: + Discipline: Pilóta-1

Az elsõ segély a sérülések sietõs, átmeneti ellátása. Szükséges hozzá egy elsõsegélydoboz (Neon Genesis csapatok alapfelszerelésében megtalálható, de máshol is lehet találni). Ennek hiányában tépett ruha, tiszta víz, stb. is használható. Sikeres elsõsegélynyújtás (10 perc, ha minden eszköz hozzáférhetõ) Rank ponttal csökkenti az egyik legutóbbi sérülést (nyilván egy 3 pontos sérülésen nem lehet 3-nál több pontot gyógyítani, még 3-nál magasabb Rankú elsõsegély talentummal sem), feltéve, hogy az 30 percnél nem régebbi.

Az elsõ segély ezen kívül használható vérzés elállítására, törött csont átmeneti rögzítésére, ájult beteg szállítására.

Egy karakter egy nap csak egy elsõ segélyben részesülhet, függetlenül attól, hogy az sikeres volt-e.

EMPÁTIA

Step: Rank + Charisma step Psi: -
Action: - Strain: -
Skill: - Discipline: Diplomata-1 Orvos-4

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

@

Step: Rank + step Psi: -
Action: + Strain: -
Skill: - Discipline: @

Elsõ segély

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Érzelmi befolyásolás

Step: Rank + Charisma step
Action: -
Skill: -
Strain: -

Fájdalomtûrés (Wound Balance)

Step: Rank + Strength step
Action: -
Skill: +
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Falmászás (Climbing)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Fegyver analízis

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: -
Strain: 1

Ismeretlen fegyvermodellek azonosítására szolgál. A fegyver ismeretlenségétõl és bonyolultságától függõen kell dobni. Két célszám van: az elsõ arra vonatkozik, hogy hogy kell üzemeltetni a fegyvert, a második arra, hogy pontosan tudja, hogyan mûködik. Pl. egy újfajta puska esetén az elsõ célszám 2, mivel van rajta ravasz, elég könnyû rájönni, hogyan kell megtölteni, és célozni vele; a második célszám valahol 5-8 között lehet, ugyanis szét kell szedni a puskát, meg kell vizsgálni a lõszert, a csövet, az elsütõszerkezetet ahhoz, hogy pontos képet kapjon a várható effektekrõl. Ez utóbbi megdobása azt jelenti, hogy a karakter tisztában lesz azzal, hogy a fegyvernek milyen lõtávja, sebzése, tûzgyorsasága, stb. van. A talentum mindenre használható, ami fegyver, a nunchakutól az orbitális ionfegyverig.

Fegyver kapcsolat

Step: Rank + Perception step + 3
Action: +
Skill: -
Strain: 1

Ez a talentum a lõfegyverek talentumra hasonlít. A kalandor tudata egy részét egyesíti a fegyverrel, és "szabadjára engedi" a fegyver akaratát. A kivétel az, hogy a karakter nem csak az agyéval céloz, hanem teljesen összpontosít a fegyver használatára: ezzel jobb eredményt ér el a lövést illetõen, de minden másra csak kevésbé tud odafigyelni. A talentum használata egy megerõltetésbe kerül, viszont sokkal pontosabbá teszi a célzást, mivel a szintje Észlelés + Talentumszint+3.

A talentum kizárólag kézi- és lõfegyverekhez használható. Nehézfegyverek mûködtetéséhez létezik külön Fegyver Kapcsolat (Nehézfegyverek) talentum.

Fegyvertelen harc (Unarmed Combat)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: -
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Félreugrás (Avoid Blow)

Step: Rank + Dexterity step
Action: -
Skill: -
Strain: 1

Lásd ED alapkönyv.

Földi jármûvek

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Gépanalízis

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: -
Strain: 1

Géptervezés

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: -
Strain: -

Gyenge pont

Step: Rank + Dexterity step
Action: -
Skill: -
Strain: 1

Gyorsjavítás

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: -
Strain: 1

Halk osonás (Silent Walk)

Step: Rank + Dexterity step
Action: -
Skill: +
Strain: -

LÁsd ED alapkönyv.

Könyvmemória (Book Memory)

Step: Rank + Willpower step
Action: +
Skill: -
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Közelharc (Melee Weapons)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Küzdõszellem

Step: Rank + Willpower step
Action: -
Skill: -
Strain: 1

Lassított felvétel

Step: Rank + Willpower step
Action: -
Skill: -
Strain: 1

Lesbõl támadás (Surprise Strike)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Lásd ED alapkönyv.

Lõfegyverek (Missle Weapons)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Olyan fegyverek üzemeltetésére jó, amiket célra kell tartani, és meg kell húzni a ravaszt. Ide tartozik minden olyan fegyver üzemeltetése, amit nem támasztanak le, nincs szervója. Amennyiben a fegyver üzemeltetése ehhez közeli (tehát csöve van, és vizuálisan kell vele célozni, de letámasztott/ballisztikus pályálya van), akkor is használható, negatív step módosítókkal.


innentõl nincs meg..

Meditáció

Mentális célpont (Mystic Aim)

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: +
Strain: +

Ez a talentum már-már pszi képességnek számít. A karakter mikor egy lõfegyverrel céloz, a lövés elõtti cselekedetét arra fordíthatja, hogy egy metális célkeresztet hoz létre a célponton, amit aztán könnyebb lesz megcéloznia. Valamilyen furcsa összefüggés miatt ez a célkereszt a valóságban is megjelenik, akár egy lézercélzó, csak éppen nagyobb, és a karakterre jellemzõ alakú, formájú.

A talentum úgy mûködik, hogy a célzáskor a karakter a talentum fokozatával tesztet dob a célpont pszí védelmére: amennyiben sikeres, a következõ lövésének célzó fokozatához hozzáadhatja a talentum szintjét. Amennyiben a teszt sikertelen, a célkereszt sem jelenik meg, és újból lehet próbálkozni. A talentum használható együtt a Fegyver Kapcsolat talentummal is, és jól jöhet nagy távolságra leadott lövések, valamint sorozatok esetén.

Nehéztüzérség

nyelvek beszélése

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Pszí fókusz

Pszí-érzék

Pszí-pajzs

Pszí-tudomány

Robbanószerek ismerete

Step: Rank + Perception step
Action: +
Skill: -
Strain: -

Ezzel a talentummal lehet robbanószereket készíteni, valamint már beállított robbanószereket hatástalanítani. Az elõbbi többnyire csak alapanyag és idõ kérdése: talán a jó elhelyezésre kell dobni, a feladat nehézsége által meghatározott célszámra. Esetenként kombinálni kell egyéb Talentummal (pl. Elektronika).

A hatástalanítás már nagyobb ciki. Itt a nehézséget maga a szituáció adja: az információk a robbanószerrõl, maga a hely, a gyutacs, illetve az idõkorlát, ha van. Ha a karakter megpróbálja hatástalanítani a robbanószert, akkor vállalja a robbanás teljes sebzésének kockázatát: amennyiben gyenge sikert sem ér el, a cucc a kezében robban fel.

Amennyiben gyenge sikert ér el, még van valamennyi ideje elmenekülni (amennyiben idõzített a bomba), illetõleg idejében megállapíthatja, hogy nem tud mit csinálni a cuccal (újra próbálni nem lehet). Normál sikernél a robbanószer hatástalanítódik, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül szét tudja szedni gond nélkül. A jó vagy nagyszerû siker azt jelenti, hogy a robbanószert teljesen hatástalanította, alkotóit visszanyerte.

Sebkötözés

Sprintelés (Sprint)

Szakterület

Tényadatok

Testcsel (Maneuver)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -

Vasakarat (Steel Thought)

Step: Rank + Willpower step
Action: -
Skill:
-

Ez a talentum a karakter akaratát acélozza meg külsõ behatásokkal szemben. Csekély állandó koncentrációval a karakter el tudja érni, hogy a tudatára ható külsõ behatásokat mint egy acélpaizs felfogja ez a talentum: így a tudatra ható sebzések csökkennek (a pszí páncél egyenlõ a talentum próbájának értékével, ezt kõrönként kell kidobni). A talentum használata a külvilág bizonyos mértékû kizárásával jár, ezért használata közben a karakter nem "hallja", amit neki mondanak. A zajokat ugyanúgy érzékeli, de a szavak útján kommunikált információ nem jut el a tudatáig.

Véradás (Blood Share)

Vizuális memória

Zárnyitás (Lock Pick)

Zsebmetszés (Picking Pockets)

Step: Rank + Dexterity step
Action: +
Skill: +
Strain: -