2007.XII.22

Ijedt ló no.2

Elhatároztam, hogy továbbfejlesztem az előző rajzot. Ez lett belőle.

Nem volt kedvem semmilyen vázlatot felrajzolni, így egyből festettem. Sztem látszik is rajta... még mindig lehetne jobb, talán egyszer újra nekiállok...

upload:AishaRajzBlog/ijedtlo2.jpg

Tagek:
 
Utoljára módosította Aisha 2007.XII.22 23:17-n; 2 hozzászólás
PermaLink

2007.XII.19

Ijedt ló

Ez a rajz egész hirtelen felindulásból keletkezett, úgy nézzetek rá, hogy 20 perc alatt készült. A fejről ordít, hogy anatómiai gnóm. Azért nem kezdtem el javítgatni a rajzot, mert 6 óra múlva vizsgázni megyek. Ugyanakkor le kellett vezetnem egy belső feszültséget, s a festés jó menekülőnek tűnt. (Ha háborús filmeket nézek van, hogy túlságosan hat rám...)

vegyestechnika: akvarell, toll

upload:AishaRajzBlog/hirtelenfelindulas.jpg

Utoljára módosította Aisha 2007.XII.19 01:28-n; 16 hozzászólás
PermaLink

2007.XII.16

Italo Calvino No.2

Ahogy ígértem még régebben. UPi nagy sajnálatára egy kis visszatérés a "szőnyeges" stílushoz (vagy látomásos rajzokhoz...) Ami még más ebben a változatban, hogy teljesen festve van.

upload:AishaRajzBlog/calvino.no.2.jpg

Tagek:
 
Utoljára módosította Aisha 2007.XII.16 20:25-n; 1 hozzászólás
PermaLink

2007.XII.13

Egy Virág

Hol is kezdjem?

Ismerős arcok2. Nagyon lelkesítő, amit írtatok, mondtatok az előző rajzra!!! Köszönöm!

Mai főszereplőnk A Virág (de a cím már lebuktatott)! Kevésbé vagyok elégedett evvel a képpel, mint a másikkal (kicsit, talán túl, boszorkányos lett). Kevésbé sikerült elérnem azt amit szerettem volna. De talán érzékelhető valamennyire mégis az egészen átfújó szél, még a hajat is felkapja! De TI mit szóltok?

Aztán most találgathattok, hogy ki lesz a következő áldozatom! hehe S evvel most lelepleztem, hogy szeretném folytatni a sorozatot.

upload:AishaRajzBlog/AlmasiVirag.jpg

Utoljára módosította Aisha 2008.I.04 14:08-n; 8 hozzászólás
PermaLink
100%

2007.XII.12

Grád Miki

Upi szülinapján vagy valamikor akkortájt, bár ez most talán lényegtelen is. Eszembejutottak érdekes képötletek, arccal vegyített elemek, függetlenek, de mégis egy egy alakhoz kötöttek. Valószínűleg, ha időm engedi így sorozat is válik majd belőle. Ismerős arcok 1., lehetne ezt most így nevezni ezért. Gondoltam is rá, hogy inkább azt a címet adjam, meghagyva egyfajta anonimitást, hátha mégsem lett annyira felismerhető. Aztán rájöttem, hogy annyi év rajz után talán ennyi önbizalmamnak kéne lennie... vagy nem és lincseljük meg a Kingát.

Egy másik dolog evvel kapcsolatban. UPiRajzBlogja rejt többlépcsős műveket. Melyek különösen izgisek. Ebből is gondoltam ilyet csinálni, melyet technikája is ad lehetőségként. Ugyanis, akvarellceruzával készült ez az állapot, melyet aztán egészen át lehet alakítani, ha kicsit vizes ecsettel átdolgozza az ember. De ha erre sor kerül valamikor, látni fogjátok itt!

upload:AishaRajzBlog/GradMiki.jpg

Utoljára módosította Aisha 2007.XII.12 00:40-n; 8 hozzászólás
PermaLink
100%

2007.XII.08

Ölelés

De nem a vampire-s. =) Egyik nap hazajöttem és elkezdtem firkálni, ez lett belőle. Kicsit csodálkoztam is, hogy haj, de depresszív ez, pedig nincs is rá ok. Az alkotási folyamat érdekessége, hogy semmi tudatos tervezgetés nincs mögötte.

A technika: akvarellceruza és akvarell, nem akvarellpapíron.

upload:AishaRajzBlog/oleles.jpg

Utoljára módosította Aisha 2007.XII.08 23:09-n; 0 hozzászólás
PermaLink
100%

2007.XII.07

Italo Calvino

Ma rá kellett jönnöm, hogy nagyon le van maradva a blogom, feltöltés szempontjából. Ugyanis nekem itthon lassacskán tornyosulnak a nem feltöltött, mégis publikálásra szánt rajzaim. Ám most hozzájutottam, kaptok egy újabb fejezetet.

Igazából ez annak értelmezhető teljes egészében a helyén, hogyha az ember olvasta a könyvet(Italo Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó). Azért mégiscsak egy kis magyarázat: az alábbi sorok fejezetcímek a könyvből. Mindegyik egy másik könyv első fejezete, a többi (amúgy számozott fejezetek) kötik össze ezeket az elkezdtett történeteket. Ez gondolom így elsőre zavaros, de a művet olvasva izgi és jó.

Egy kis fenyegetés: lesz másik változata is, de az még csak készülőfélben.

Igazából a rajz címe nem Italo Calvino, hanem sokkalta hosszab, csak nem lett volna az olyan jó odafenn, így itt láthatjátok:
Cím:

Ha egy téli éjszakán egy utazó
Malbork város peremén
Fölébe hajolván a meredélynek
Nem félvén szélvésztől és szédülettől
Letekint a mélybe, hol homály sűrűsödik
Egymásba futó vonalak hálójában
Egymást keresztező vonalak hálójában
Lehullott levelek holdfényes szőnyegén
Egy üres gödör körül
...

upload:AishaRajzBlog/calvino.jpg

Tagek:
 
Utoljára módosította Aisha 2007.XII.07 18:53-n; 1 hozzászólás
PermaLink