Már Megint Zajt Csapunk

Alapok

Már elfelejtettem a szerkesztési szabályokat, mert rég nyomultam erre, de igyekezni fogok. :)

Szóval UPival meg KovácsBalázs-zsal azt találtuk ki, hogy hangszereinkhez nyúlnánk újra. A következő oldal meglehetősen erről fog szólni.

Ja, igen, és kéne egy név. Eddig nincs ötletem. Ha lesz, majd ideírom. Uff.

No, ilyen zajt csapnánk


Példák az elképzelt stílusvonalra. (Ilyeneket én is kérek ám tőletek. :)) Nem ragaszkodom a konkrét számokhoz, csak stílus-leírásra szolgálnak. Langyi-rock, alterebb nevén "indie". Nincs zúzás, kellően ritmusos, dallamos, nincsenek benne ledzeppes, megbírhatatlan szólók, van hangulatuk (legalábbis nekem). :)

GrádMiki:
[Great Lake Swimmers - Palmistry]
[Death Cab for Cutie - We Looked Like Giants]
[Gomez - Love is Better Than a Warm Trombone]
[Amy MacDonald - This is the Life]
[Arcade Fire - We Used to Wait]
[Belle & Sebastian - Another Sunny Day]

Mi lenne, ha olyanokra szorítkoznánk, amihez található valahol tab, és azt is belinkelnénk? Jobbnak tűnik, mintha mindenki külön vesztegeti az idejét az eredménytelen keresésre. – UPi

Irka-firka

Énekelhetek? –Virág :)

Ezúttal GrádMiki a főnök. Hál istennek, mert én meg nem próbálnám újra. :) – UPi
Ez még egyelőre csak egy ötlet. Odáig jutottunk el a biztos események szintjén, hogy le fogunk ugrani a Próbazónaba, ahova nyugodtan csatlakozhatsz hozzánk, akár gitárostul. Szóval akkor a lehetséges jelentkezőktől kérnék 3-5 linket a általuk játszani kívánt stílusról, aztán meglátjuk, mi jön ki belőle. Más: igen, elvben én vagyok a "főnök", de ebben mindannyian tudjátok, hogy mekkora hatalmas gyakorlatom van, szóval tessék elnézni, ha valamit rontok. Arra gondoltam, hogy néhány alapgondolatot még itt átbeszélnénk, és amikor valami kezdetleges koncepciónk lesz, akkor ugrunk le játszani. - GrádMiki

Megbeszélnivalók

És akkor néhány kérdés, amiről kérnék véleményt.

  • Milyen hangszereket szeretnétek látni az együttesben?
GrádMiki: Kiegyezek egy dob-basszus-gitár-gitár felállással, de ha rajtam múlik, még beszereznénk egy billentyűst is.
  • Milyen szintre szeretnétek eljutni, ha esetleg beindulna a beindulnivaló?
GrádMiki: nem disszonáns, amit játszunk. "Beleférne", ha fellépnénk idővel kisebb helyeken, de nem ragaszkodom ehhez sem. Örömzenét képzeltem el.
  • Milyen gyakran tudnátok/szeretnétek időt szánni a közös zenélésre?
GrádMiki: arra gondoltam, hogy kb. hetente egy alkalom, 2 óra.
  • Ideges lesz-e Upi, ha elfelejtem elhozni a hangszerem próbára?
GrádMiki: szerintem nemtudom. Vote for Pedro!
Ez egy megtörtént eset volt?Descant
De! – UPi

Akinek eszébe jut még kérdés, nyugodtan írja be ide a sorba szépen, és akkor a többiek majd válaszolnak szépen. :)

  • Hol vannak a GrádMiki által linkelt számok tabjai? – UPi

Én amondó vagyok, h válasszunk ki 3-4-5 számot, és minél előbb hozzunk össze egy próbát. Utána egy sörözés keretében megtárgyalhatnánk a fentieket. Hm? Ba Lee

Első próba

Biztos időpont még nincs, mert Balázs és Virág vidéken vadulnak, amikor meg mégis itthon töltenek 2 napot, akkor Upi költözködik; amit viszont tudunk - ilyen szép királyi többessel -, az az első 3 szám, amit nyomni fogunk. Nem (feltétlenül) véglegesek, csak arra jó, hogy meglegyen az együtt zenélés élménye. Tehát:

[David Bowie - Starman]

Nyamiság '73-ból. Kotta itt: [1]. Igen, én is észrevettem, hogy viccesen sok hangszer szerepel a kottában ahhoz képest, hogy ez egy akusztikus tingli-tangli, de a többit majd elhagyjuk. Úgy is tökéletesen élvezhető lesz, tekintve, hogy a többi hangszer valójában nem is szerepel a számban, csak a kottaíró manó trollkodott.

[The Beatles - Two Of Us]

Kotta: [2]. Bocs Upi, de ahogy nézem, téged eléggé megszopatlak ezzel a számmal, Paul feladta a leckét. Nekem bonyolultnak tűnik, szólj, ha nem bírod meg, Filip. :)

[The Sonics - Have Love Will Travel]

Kotta: [3]. Na, ha ezt nem bírjuk meg, akkor elmehetünk a sunyiba, ennél egyszerűbb nincs. Leszámítva persze a szaxiszólót, de majd addig origamizok magamnak egy alt szaxofont, miért ne.

Kicsit mintha elkanyarodtunk volna a kezdeti indie-vonaltól..:) De legalább vannak számok, nem is rosszak, szal részemről mehet a móka. Aug 2. felében elvileg itthon vagyok, szal...lets rock! :) (Ba Lee)

Cage The Elephant - Ain't No Rest For The Wicked

Fincsi kis egyszerű-de-ütős számnak tűnik! – UPi


ZeneTéma
Tagek: