Nomád Tábor

A táborról

Ez az oldal nem azért születik, hogy az Apon kampányoljak vagy ilyesmi... csak gondoltam írok róla, hogy mi is az a NomádTábor, amiről gyakran mesélek. Meg az igazat megvallva úgy jött az 5lete ennek az oldalnak, hogy jöttem hazafele az idei nagyon jól sikerült nomádból és gondoltam megosztom majd Veletek ezt az élményt, hogy mennyire jó volt. Ez lehet, hogy egy kicsit váratni fog magára, de ami késik nem múlik. Addig is, hogy legyen egy kis olvasnivalótok és jó sok link (ami a wiki lényege) ez itt a NomádTábor hivatalos oldala: http://www.hagyma.hu

Ja és ha tudtok vmi jobb témakategóriát a nomádnak, akkor szóljatok, vagy egyszerűen írjatok; én ezt találtam a legközelebbinek.

Aisha

Szóval, ami késik nem múlik!

Nomád 2006

Az igazat megvallva nem sok kedvem volt idén elindulni Nomádba, mert nem akartam igazán emberek közt lenni. Pláne nem 13-18 közti fiatalok közt, akik minden második pillanatban a kapcsolatokról és szerelemről beszélnek. De ennek ellenére idén mégis jól sültek el a dolgok. Valahogyan sikerült kikapcsolni magamban ezeket a beszélgetéseket, és így teljesen át tudtam adni magam a szabadságnak, ki tudtam pihenni a várost, s visszaérkezvén a civilizáció minden kis elemét hatalmas vívmánynak éreztem. Ehhez tudni kell, hogy nomádban semmi elektronika, fűrdőszoba és angol wc nincsen. De a harmadik nap már nem is hiányolja az ember. =)

Hogy miért volt olyan jó idén? Azért mert kezdeti készületlenségünk ellenére (azt hiszem ezt már bátran bevallhatom =)) minden program nagyon jól sült el, ráadásul sokféle is volt. Azt hiszem ez az ami igazán tetszett idén, hogy volt nagyon komoly-komor-sírós progi és könnyesen nevetős-könnyed, sportos is.

Most így, hogy már 4. táboromat éltem rájöttem, hogy az a különlegessége is ennek a tábornak, hogy ennyire sokféle... ez most a táborozók oldaláról is megjelent, hiszen 12-24 évesig sok korosztály képviseltette magát a táborozók oldaláról. Ráadásul a legidősb emberke sem múlt 30 az egész táborban. Itt igazán ki lehet szabadulni pont ezért.

Igazából rájöttem, hogy nincs igazán értelme elmesélnem mindent részletesen, hogy mi volt, mert meglehetősen unalmas lenne. Úgyhogy legyen elég ennyi emócionális összefoglaló. A többit úgyis megtaláljátok azon a linken fentebb. =)

Nomád 2007

tábortéma: Média, természetesen

Csak röviden, mert most éppen tanulok, ha nem látnátok. Szóval 2007 a megújulás éve volt a nomádnak. Sikeres lett, s ezt nem csak én mondom. Mondjuk persze nem teljesen hibátlanul, lehetett volna kétszer ennyi táborozónk, de így is jót mulattunk. Három, nekem nagyon jellemző szó 2007re: kaland, otthon-érzet, jócsapat. Ja és nem egyszerű lejutni Kistolmácsra, megtettem ezt az utat egyedül 21-én és hát, nem semmi kaland volt. Megismertem 3 emberkét, akikkel írtó jókat beszélgettem, ahogy közeledtem egyre inkább szociografikus riport hangulata lett a beszélgetéseknek. Ami az egészben mégis a legnagyobb volt az-az, amikor a táborban ülő többiek vacsizgatva egyszer csak ezt láthatták: begördül a kis utunk elé egy busz, megáll, Kinga leszáll, integet a sofőrnek és elindul a sátortábor felé. S hogy ez hogyan történhetett? Egy utas mondta, hogy ha megkérem a sofőrt ott tesz le, ahol akarom. Megkérdeztem megáll-e a forrásnál. Mondta jó, aztán a forrás után épp a táborunk "kapujában" állt le. Kinga megérkezett. =) Aztán volt még nagy buli idén, olyan tábortüzes, hulló csillag nézegetős, vizipipázós. Nagy élmény volt!

Jó, jó, csak legközelebb ne vedd be a fogalmazásgátlót mielőtt írsz. – Descant


ProgramTéma
Tagek: