Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Earth Dawn Skana

EarthDawn: Skana

Skana

Nem sokkal a csapás után, a Tylon hegység lábától kissé északra, létrejött Biluk falva. A falut, mely mintegy három napi gyalogútra található a Tylon folyó már hajózhatóvá kiszélesedett részétől, Rein, egy Chorrolis Questor hozta létre. A különböző közeli és távoli kaernekből és falvakból összetoborzott névadókat, akik hamar lakhatóvá tették a falut, elkezdték művelni a környékbeli földeket és utat építettek a folyóhoz.

Rein elképzelését nem csak egyszerű névadók követték. Egy magas körös varázsló, az ork Galatald is úgy döntött, hogy a hely kedvező elképzeléseinek és érdeklődésinek. Galatald nyers mágia segítségével felépített egy kisebb tornyot magának a faluban, és elkezdte kutatásait, hogy Barsaive földjeit mihamarabb termelhetővé tegye.

Teltek múltak az évek, és a falu növekedett és gazdagodott. Mire elérte a 2000 fős lélekszámot falat húztak a falu központja köré, és pipadohánnyal és egzotikus fűszerekkel látták el a környéket. A földek Galatald segítségével az évszakokhoz és talaj minőségéhez szokatlan módon öntötték magukból a luxus cikkeket, és Rein segítségével jó profittal adták el a falubéliek a Tylon folyón hajózó kereskedőknek.

Mint minden történet, Biluk falvának története sem teljesen boldog. Habár a csapás nagyjából véget ért, az asztrális sík még tele volt veszélyekkel, és Galatald elhanyagolta a környék és leginkább saját maga védelmét. Egy értelmes Rém, melyet később mint Kalapács emlegettek, egy alkalommal megtalálta a bejáratot a világunkba Galatald varázslatain át, és saját testét a másik dimenzióban hagyva megjelölte és akarata alá hajtotta a varázslót.

Félelemmel és rettegéssel teli tíz év következett Biluk lakói számára. A falu elzárkózott a nagyvilágtól, a földeken a növények elpusztultak, és Rein a halálát lelte a megszállt varázsló keze alatt. Örök köd és sötétség lepte el a falut. A történetek szerint mindazokat, akik megpróbálták elhagyni a helyet egyszerűen felfalta a köd, és a sikolyokon kívül soha többet nem hallottak felőlük.

A falu mindaddig rettegésben élt, amíg a fegyverkovács adeptus Miul meg nem érkezett. Hatalmas lándzsájával párbajba kergette Kalapácsot, és 4 napos és 4 éjszakán átmenő küzdelemben végül legyőzte és testét elégette. Mire a falubéliek előmerészkedtek már csak a ezernyi sebből vérző Miul holtestét találták meg és a máglya maradványit, amit utolsó erejével rakott, hogy a Kalapács utolsó maradványait is eltüntesse a világunkból.

Miul-t a faluban temették el, egy szentélyt állítva hősiességének, amit a földbe szúrt lándzsája jelez a varázsló tornyának maradványinál. Habár a falunak sosem sikerült visszaállnia régi dicsőséges állapotába, még mindig a környék utazóinak és lovasainak kedvenc megállóhelye. Már új generációk járják a falut, de a csata ott él történeteikben és hagyományaikban, ahogy azóta is a város tanácsa a szentélynél esküszik fel a falu védelmére és szolgálatára.

Ez a történet vége, és ez a teljes igazság.

/Biluk
/Karakterek


TémaKatalógus