Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Lin'la'er

Lin'la'er

Jelentése "Új erdőség", ez a bolygó lett Jövevény elfek új udvara. Az elfek erős mágiával alakítják ki a rengetegből városaikat. Nem túl szerencsésen választottak, mert a bolygón jelentős számú gnoll és egyéb erdei szörny törzs lakta korábban, amivel az elfek letelepedésükkor nem számoltak komolyan.

Azért Lin'la'er még mindíg sokkal nyugodtabb mint Atrara, csak mostanra nőttek olyan nagyra, hogy elkezdjék érezni a problémát.

Történelem

A megérkezés

Az aranykor

A polgárháború

Jelenkor

A Lin'la'eri elfek egyre kiéleződő konfliktusban állnak a SpellJamming elfekkel, leginkább doktrinális okokból. A Lin'la'eri udvar a Nagy Visszatérés pártján van, a kóbor elf kolóniák viszont többnyire Killuspalt tekintik új otthonuknak, és nem szorgalmazzák a Barsaive-ba való visszatérés ügyét. Ennek rendezésében persze az udvar sem szakad meg annyira, ugyanis lehet, hogy épp a dekabristák felé sodorná ezzel az elégedetlenkedőket akiknek az ittmaradás alaptézisük.

Államforma

Az új udvart egy a nemességen belül is egy szük elit az úgynevezett Elf Pátriárkák Tanácsa vezeti.

Új Udvart természetesen a mérhetetlenül bölcs és tévedhetetlen, az elf erkölcs példamutatója az Elf Pátriárkák Tanácsa vezeti, sokan azt képzelik valamit átvettek a Barsivei irányítási formából. Ezeknek igazuk van tanács székhelyének neve: a Rózsa Trónus Palotája, egyébként levonták a következtetéseket a elf szakadásból, és nem példamutatással hanem rendeletek és törvények sorával kormányoznak és minden terület vezére személyesen valamelyik pátriárkának felel. --- Rihanor trubadúr Glatra

Városok

TöltsKi


SpellJammer/Bolygók