Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Atrara

Atrara

Atrara Krill holdja, és mivel Krill egy gázóriás ez elég markánsan befolyásolja az égbolt képét. Atráról a gázóriás 6° alatt látszik összehasonlításképpen a nap a földről kb 0,5° alatt látszik. Az elképesztő napfogyatkozások néha 3 napig is eltartanak.

Történelem

bla bla bla lezuhant megszervezték blabla Dekabrin bla bla

Dekabrista konfliktusok no meg Kashmir Melano

Államforma

Na itt teljesen tanácstalan vagyok

Városok

Érthetően Atrarán az utak elég ritkák. Lóval nekivágni a rengetegnek az több mint vakmerő vállalkozás. A hold távolabbi részére erre specializálódott SJ hajókon lehet eljutni, közeli városokkal, falvakkal a kapcsolatot az úgynevezett kompokkal biztosítják. Ezek helm nélküli SJ(inkább speciálisan kialakított--Gilph) hajók, amelyek a beleszőtt elemi levegő és a rajta szolgáló adeptusok miatt emelkednek a levegőbe.

Glatra

Főváros a katonai parancsnokság székhelye, az közigazgatás központja, a Kretha Shin főhadiszállása itt van. Itt gyártják a helmeket is a kezdetektől fogva. Ez volt az első nagyobb település, tehát katonailag jól védhető. A hegyeken áttörő folyó egy oromnál felduzzad és "kisebb" tavat hoz létere. Glatrát Sziklák és víz veszi körül. A dombvidék felé elterülő alsó városrészt több egymásba ágyazódó fal védi.

Bez Atrara

Az egyik erdőségekben igen gazdag területen fekszik, mivel szinte minden szükséges alapanyaghoz igen közel van a hajógyártás központja. Igen jelentős kikötőjéről kapta a nevét, kívülállók néha nehezen külömböztetik meg a holdat és a várost.

Technológia

Atrara egyfajta mágikus iparosodás korszakába lépett, olyan dolgok teljesen természetesek egy a holdon lakónak, amelyről a többi területen még nem is hallottak.

Gazdaság

Társadalom


SpellJammer/Bolygók