Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Motivációs Levél

Még anno, ez volt az első SpellJammer oldal tartalma... Most is érdemes visszatérni, mert a mese alapgondolatai nem változtak azóta.

Kiindulási pont a SpellJammer meséhez

Oké. Hol is kezdjem. Szóval a /FireFly az kurvajó, oké? Van egy világ, ami elég összetett is, meg elég vázlatos is ahhoz, hogy hátteret adjon, de ne telepedjen rá a sztorira teljesen.
(A WorldOfDarkness pont ezért nem tetszik nekem: jó a világ, de nem lehet úgy játszani, hogy az ne a világról szóljon.. De erről inkább ne ezen az oldalon flameljünk.) Aztán vannak karakterek, akik jól el vannak találva. Meg az egésznek van egy ilyen űrwestern feelingje. A kis valószínűtlen csapat, akik bűnözők is, meg helyén is van a szívük.

Arra gondoltam, hogy király lenne valami ilyesmit játszani. Egy kicsit könnyedebb hangvételű játékot, ami azért nem HackAndSlash, hanem mondjuk 50%-ban karakter és 50%-ban akció alapú.

Killuspal

Az ötlet a következő lenne: egybegyúrni az EarthDawn-t (aminek van egy tökjó high fantasy-s vonulata, már amikor a darkosság nem öli meg) és a SpellJammer-t, ami, hasonlóan a /FireFly-hoz lehetővé teszi a változatos helyszíneket, kevert kultúrákat, és szabad kalandozást.

A sztori a következő lenne: Ugye amikor jött a csapás gonoszmód, akkor mindenki fogta magát, és beásta magát, vagy légvárat épített, vagy hülye elf volt. Kivéve persze a trollok egy részét, akik a léghajóikat feltápolták annyira, hogy elhagyhassák vele a világot körülvevő kristálygömböt, és hajónként párszáz névadóval lelépjenek örökre.

Azért örökre, mert, sajnálatos módon, Barsaive kristályszférájánál minden Phlogiston áramlat elfele vezetett, különféle másik kristályszférák felé... vagy éppen a nagy büdös semmibe. A legendák szerint van egy, egyetlenegy áramlat, ami visszavisz az őshazához. Csak éppen még nem találták meg.

Ezek után a hajók egy része megérkezett erre a földre, amit úgy hívtak, hogy... ez a föld. Akarom mondani, Killuspal, aki egy ősi troll hős volt, még a csapás előtt. (A trollok adtak nevet valamennyi lakott szférának)

És akkor most lenne az, hogy kitalálni a szférát nagy vonalakban. Mondjuk két vagy három politikai frakció lenne. Lennének a jövevények (akik persze már itt vannak 4-500 éve), meg az őslakosok, akik azelőtt asse tutták mijaza spelljam, meg talán még egy misztikusabb szervezet, esetleg szörnyek.

Aztán lenne pár belső bolygó, amik elég jellegzetesek lennének, mondjuk egy /Al-Quadimos sivatagos-tengeres-kereskedős bolygó, meg egy /Ulmaron jellegű, meg minden.


SpellJammer