Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Történelem

A történelem szálai

Mi vagyunk, akik otthagytuk szülőföldünket, és hajókra szálltunk.

Mi vagyunk, akik megtettük a hosszú utat, a legendás és veszélyes Phlogiston örvényein át.

Mi vagyunk, akik elfoglaltuk ezt a szférát.

A gyerekeink, és a gyerekeink gyerekei már itt születtek. Számukra az utazás törtenete és az Ősi Barsaive világa csupán legenda. Számomra ez nem legenda, és nem is történelem, hanem az életem története. Én vagyok a történelem, és az én tudásom és emlékeim irányadóak az egész Új Udvarban. Én vagyok Glyssus Farentiel, a Történelem. Bár testem már rég elporladt, lelkem kristály burkában megőriztetett, hogy tovább folytathassam azt, ami a hivatásom.

Ülj hát le, ifjú tanonc, és hallgasd végig /Killuspal történetét oly hitelességgel, amivel a Trubadúrok bírhatnak. Itt az ideje, hogy megértsd, miért nem hazánk /Killuspal, és miért kell visszatérnünk Barsaivere, mielőtt az adeptusok aszrális mágiája erre a világra is elhozza a Csapást.

A Megérkezés

K.I. 1. Megérkezik az új világba az első anyahajó, amely szintén a Killuspal nevet viseli. A hajó kapitánya, Agyaras Garshark, kiadja az /Első Troll Dekrétumot.

A jövevények létrehozzák az Első Települést, /Sycoraxon.

K.I. 2. Az Első Településen megépülnek az első Spelljammer hajók. Garshark minden nem-troll névadót útjára bocsájt, kiadva a /Második Troll Dekrétumot.

Megérkezik az új világba a második anyahajó, és a vadűrben támaszpontot hoznak létre egy aszteroidán, /Miranda pályáján kívül.


Más

*DekabristaKonfliktusok


A történelem nagy részét egyelőre kidolgozatlanul hagyom. A Troll Dekrétumok viszont fontos háttérinformációkat tartalmaznak, ezért legalábbis az elejét le kellett írnom. -- UPi
SpellJammer