Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Talentek

Talentek

Ha már vannak új /Diszciplínák, bizony néha előfordulhat, hogy vanna új talentek is.

Leírások

AD&D Matrix

TöltsKi

Aura of Protection

Step: Rank + Charisma step
Action: No Skill Use: No
Requires Karma: No Strain: None
Discipline Talent: None

A Paladint folyamatosan, külön erőfeszítés nélkül is körülveszi a Jó kisugárzása. Ez 3 méter sugárban minden gonosz, idézett vagy élőhalott lényre hat, ha a Paladin dobása magasabb, mint a lény Spell Defense-e. Lényenként egyszer kell dobni. A Paladin legfeljebb annyi lényre hat, mint amekkora az Aura of Protection rank-je.

Az aura hatására ezek a lények minden defense értéke eggyel csökken.

Detect Evil

Step: Rank + Perception step
Action: Yes Skill Use: No
Requires Karma: No Strain: 1
Discipline Talent: Paladin

TöltsKi

Lay On Hands

Step: Rank + Willpower step
Action: Yes Skill Use: No
Requires Karma: No Strain: None
Discipline Talent: Paladin

Nagyon egyszerű kézrátételes gyógyítás, a paplovag, önmagán nem használhatja, a sérülésre helyezi a kezét másik kezében szimbulumát tartva imádkozik és a seb meggyógyul. GT: steppel dobás értékének megfelelő hpt gyógyít. Naponta legfeljebb egyszer használható.

Prayer

TöltsKi

Read Scrolls

TöltsKi

Vision Quest

Step: -
Action: Yes Skill Use: No
Requires Karma: Yes Strain: None
Discipline Talent: None

A talent lehetővé teszi, hogy egy személyes dilemmára választ kapjon. A talent használója hosszú meditációba kezd, miközben a kérdéses problémát gondolatban felvázolja egy általa tisztelt transzcendens hatalomnak. A hatalom lehet valamely Isten vagy Passion, amelyet a karakter legalább 1 éve aktívan tisztel.

Fél óra meditáció után a karakter a kérdésére választ kap. Minél nyilvánvalóbb a kérdés a hatalom számára, annál világosabb és egyszerűbb választ fog kapni a karakter, de valamit biztosan kap. Például, ha Chorollistól üzleti tanácsot kér, akkor a válasz könnyen érthető lesz. Ha viszont Thystoniustól kéri ugyanezt, a Passion feltehetően valamilyen "War is good for business" jellegű választ fog adni. Ha a kérdés személyes jellelgű, akkor feltételezhető, hogy a hatalom egészen intim módon ismeri a karakter minden vonását.

A hatalom a válaszon kívül egy feladatot is kiszabhat a karakterre, mintegy díjazásul. Ez lehet egyszerű imádság, de lehet egy éven és egy napon át tartó küldetés is. Minél fontosabb a kérdés, annál valószínűbb, hogy a hatalom él ezzel a lehetőséggel, és annál komolyabb lesz a feladat is. Ha a karakter képtelen következő kőrbe lépni, amíg nem teljesíti a feladatát.

Paladin karaktereknek minden kőrben legalább egyszer sikeresen használniuk kell ezt a Talentet.