Azoknak akik szerint Vaker berozsdásodott:

upload:kocsi.jpg

Látjátok gyerekek Vaker mindíg be van kötve. Ti is mindíg kössétek be magatokat!

Utoljára módosította Descant 2007.X.09 08:42-n
PermaLink
100%

Hozzászólások

7

UPi 2007.X.09 09:09

DescantRajzBlog jee! Jó lett, vicces lett, és füst jön a homosapiens füléből.

Ráadásul a jelenet tipikus a magyar közutakra, ahol sakkmatt a helyzet ("futó Lada üti a sötét parasztot, aki éppen rosál"). Vaker ismét a JózanságHangja, még akkor is, ha plüssből van.

Egy apróság a kivitelezéssel kapcsolatban: szvsz nem esztétikus, ha keresztezik egymást a szövegbuborékok. Ez ugye tipikusan akkor üt be, ha a jobb oldali szereplő jut előbb szóhoz. Két dolgot lehet ilyenkor csinálni:

  • átrendezed a rajzot úgy, hogy bal oldalon legyen az, aki előbb beszél (de akkor Angliában játszódna a comic)
  • egymás fölé pakolod a buborékokat, valahogy így:
upload:UpiRajzBlog/parbeszed.png

Descant 2007.X.09 09:20

Most rajzoltam először szövegbuborékot, mert szerintem egyáltalán nem esztétikus, csak ez a párbeszéd már követhetetlen lenne. A keresztező bubikat az order of the stickből néztem le, de ha tényleg csúnya akkor nem használom. Többiek mit gondolnak?


Ulmar 2007.X.09 09:29

Szerintem követhető volt, bár ha ennél egy picit is bonyibb akkor már levesz az élvezhetőségből. Engem zavart még egy picit a szövegbe belelógó buborék is.

Viszont nagyon jó a rajz alapvetően. Vaker fülei az első képen a satírozás miatt szintén jó lett, az lehetne a másik képen is. Illetve még a kedves aranyos vezető fogai tűntek fel, mintha a sok ordibálástól hátulról előre csúsztak volna.


Descant 2007.X.09 10:33

Néha egyes dolgok lemaradnak Vakerről egyes képeken. Ez azért van mert lukas az agyam. A másik fickó új karakter még nem gyakoroltam be és egyébként is protézise van!

A szövegbuborék mint olyan még kezdetleges technika nálam nemtudom, hogy használjam -e?


Ulmar 2007.X.09 10:37

Az mondjuk kifejezetten jól néz ki, hogy a nem radíroztad totál fehérre a buborék alatt.


SurBa 2007.X.09 12:42

Szerintem a szövegbuborékolás jól kifejezte a beszélők viszonyát. Szerintem inkább a protézis alakuljon, a buborékok jók ahogy vannak :) Végre újra mondanivalós képek vannak mindenfele jeee


Aisha 2007.X.09 18:24

Nekem a UPi féle buborékok jobban tetszenek, mert követhetőbbek. S akkor lehet igazán a képes részre figyelni.

Ezenkívűl tetszenek az apró részletek is. Nem tudom mennyire tudatos, hogy pl a "Vadbarom" sofőrnek nincs bekapcsolva a biztonsági öve, míg Józan Vakernak igen. Vagy a Macskaszemű kocsi is tök jó, tetszik, hogy van index lámpája és látszik a visszapillantó, meg a motorháztető is szimbolikusan ott van.