Maliusz Home FrissVáltozások
EarthDawn SpellJammer
Preferences | Upload | Térkép

Spell Jammer/Technikai Kérdések

Ezen az oldalon gyűjtjük össze azokat a szabályokat, amik vagy SpellJammer specifikusak, vagy a szabálykönyvtől eltérőek.

1. Spelljamming teljesítőképesség
2. Kezdeményezés
3. Descant észrevételei

1. Spelljamming teljesítőképesség

Minden névadó 8 órát bír ki egy helmben "büntetlenül". Utána minden további óra 1 straint és 1 wound-ot okoz, egészen 16 óráig. A 16. óra halálos.

Alternatív szabály javaslat: a 8 óra helyett lehetne Willpower step x 1 óra a büntetlen időszak hossza.

2. Kezdeményezés

Heroic, vagy annál nagyobb siker esetén (az másik csapat(ok) legjobb értéke a célszám), de minimum kezdeményezés 10-es dobásnál, a karakter kétszer cselekszik a kőrben: egyszer, amikor normálisan sorra kerül, és egyszer a legvégén.

Mindenki a szándékát fordított kezdeményezési sorrendben jelenti be.

3. Descant észrevételei

Az earthdarts varázslat további vizsgálata kimutatta, hogy nem sebez egyszerre több ellenfelet(legalábbis sehol sincs leírva, hogy azt tenné) nem tudom miért gondoltam így, mentségemre legyen szólva mindig is így játszottuk

Psőt: a megfogalmazás inkább egyedi célpontot sejtet. Magyarán: az összes dart egy céltáblába megy. Logikus.

Miért kell egyáltalán mátrixot használni Kiluspalban úgyértem az asztráltér nem korrupt és amúgy a varik nagyon durvává tudnak válni.

Erre a következő magyarázatok elképzelhetőek:

  1. Tűzvédelmi előírás. Ha közvetlen kaput nyitsz az Asztrális Síkra, akkor megeshet veled az a baleset, hogy a kapu beszív, és mondjuk pont azon a síkon találod magad, mint amiből energiát akartál gyűjteni. Pl. Earth dartsnál van esélyed, hogy a Föld Elemi Síkján palacsintává lapulsz és/vagy megfulladsz pár kőr leforgása alatt.
  2. Cargo Cult. Magyarán, valamikor szükség volt a mátrixokra, ma már nincs funkciójuk, de mindenki így tanul varázsolni, és használja őket. Ez esetben /Killuspal varázslóira komoly meglepetés vár egy véletlen felfedezés útján...
  3. Megelőzés. Ha már /Killuspal asztráltere ilyen szép horrormentes, ugyan maradjon már így. Ha így van, akkor ezt valószínűleg maguk a Trollok ellenőrzik, és velük ujjat húzni majdnem olyan veszélyes, mint a rémekkel.
  4. Karambol. A bennszülött mágia (mind a papi és varázslói) a Tranzitív Síkot és/vagy az Asztrális Síkot használja, és ez interferál az Asztrál Síkot használó Jövevény mágiával. Egyszerűen előfordul, hogy ha nyers mágiát használsz, akkor valahol a szféra másik végén egy bennszülött mágus varázslata furcsán odavész, és ugyanez a mágia egyenesen a képedbe robban.

Ami nekem személyesen legjobban tetszene a következő: mindenkinek megtanítják, hogy Megelőzés van, és a Trollok megesznek, ha raw magic-et használsz. Ez csak félig igaz: a Trollok pár Karambol elszenvedése után arra a következtetésre jutottak, hogy Tűzvédelmi előírás miatt kell. Magyarán majdnem Cargo Cult, de véletlenül van funkciója.

Ja, és még egy. Astral projectiont elvileg itt már bárki hasznalhat astrális érzékelésre ugyanis a rémek nincsenek a másik oldalon, hogy megegyenek jól, de ötletem szerint az ott látottakat igen nehéz legyen értelmezni, és mondjuk az aki megfelelő talent...etc. nélkül csinálja könnyen belezavarodhat.

A harmadik kérdés az elf házasság és gyerekneveléssel + az elf világképpel kapcsolatos, de ezt majd személyesen.


SpellJammer