Darwin Díj

A DarwinDíj egy humorosnak szánt kitüntetés, amely nevét Charles Darwinról, az evolúció elmélet atyjáról kapta. A díjat az minden évben azon személyek kapják, akik azzal szolgálják az emberiséget, hogy eltávolítják magukat a közös génállományból. A díj csak azt szabja feltételül, hogy az illető elveszítse a szaporodás képességét.

Nézzétek meg a DarwinDíj 2007. évi "nyerteseit"!


Érdekes és elgondolkodtató

Egy Ismerősöm nagyon szerette a munkáját. Sőt... az volt mindene, a "második otthona", tizenöt évet dolgozott a cégnél. Jól élt, tisztességesen, becsületesen dolgozott. Pilisen lakott és utazott minden reggel vonattal 40 km-t Pestre. Aztán egy szörnyű baleset következtében lebénult deréktól lefelé. Az ismerősöm (nevezzük Istvánnak) szóval István összetört, szinte bele bolondult, hogy leszázalékolták és nem mehet dolgozni. Egyik reggel elhatározta, hogy bemegy vonattal dolgozni. Már el is tervezte majd beáll a kerekesszékkel a sínekre a vonat meg majd eltolja Pestig.

Sajnos nem csak terv lett belőle...

Igazából megérdemelné a Darwin díjat meg nem is, azért nem, mert pusztán azért, mert szerette a munkáját és a munkatársait és ezzel a balesettel egy olyan dolgot vett el tőle az élet, ami lételeme volt. Azt, hogy miért érdemelné meg, azt nem kommentálom.

Ez a cikk adta az oldal címét.

http://logout.hu/iras/darwin_dij_avagy_halni_tudni_kell.html

Banya1987SurBa hozzászólása 2007-12-01 11:21

Nemisigaz. Nem elég csak elhalálozni, ezért nincs benne pl hitler. Pedig annak is marhára örült mindenki, hogy meghalt. A lényeg, higy génjeiket nem is örökítik tovább, ezzel magukkal viszik a sírba. Van olyan is aki egyszerűen csak börtönben marad egész életében és nem lesznek/lehetnek utódjai. Ráadásul fontos, hogy erre való rétermettségüket bizonyítsák, a lehet akkor kb akkor amikor tesznek róla hogy ne örökíthessenek.


Banya1987 hozzászólása 2007-12-03 9:49

SurBa ez is igaz:) De az is hogy jobb ezek nélkül az emberek nélkül mert ha meghalnak kevesebb buta ember lesz a világon vagyis azt reméljük (pedig nem)


SurBa hozzászólása 2007-12-04 0:19

Ööö, rollback;


UPi hozzászólása 2007-12-04 8:32

Számomra a "jobb ezek nélkül az emberek nélkül" egy kicsit hátborzongató mondat. Túlságosan asszociációs lépésre van ugyanis a holokauszttól. A másik része a dolognak az, hogy szerintem a butaság nem genetikai probléma, hanem társadalmi. Az emberek többsége nincs ösztönözve arra, hogy okos legyen, vagy nem jól van erre ösztönözve. A televízió is ezt erősíti meg bennünk.

Összefoglalva, a jelenlegi fogyasztói társadalomban hiába várjuk, hogy a buta emberek egyszercsak "elfogynak", mert aktívan gyártjuk őket.

Egyébként szívesen olvasgatom a Darwin díjakat, sőt: van kedvenc Darwin-díjasom is.


UPi hozzászólása 2007-12-04 8:36

(Még valami: Banya1987, biztos, hogy minden oldaladnak blognak kell lennie? Mert szerintem ez pl tipikusan nem blog, hanem csak egy szimpla oldal. Nézd meg a SegítségKezdőknek c. oldalt, ott láthatod, hogyan csinálhatsz normális oldalakat.


Descant hozzászólása 2007-12-04 13:39

Ez egy olyan blog ami egy internetes oldal alapján készült. Az ő munkájuk figyelemre méltó de szerintem jelen oldal ne csak annak fordítása legyen(mégkevésbé a magyarul is kiadott könyvváltozat bepötyögése), hanem legyen rajta eredeti tartalom.


Descant hozzászólása 2007-12-04 13:45

mellesleg: http://www.darwinawards.com/


UPi hozzászólása 2007-12-04 13:54

Ez itt tényleg egy az egyben a könyv szövege? Általában nem izgatom halálra magam copyright dolgokkal, de az mégiscsak gáz lenne.


Grizli hozzászólása 2007-12-04 18:28

A legnagyobb cumi, amikor Te leszel véletlenül Darwin díjas. Buta helyzetbe mindenki kerülhet. Nevetni a sors morbiditásán jó, mert inkább ez mint higy szörnyűlködjünk, de a mondás hogy aki hülye, haljon meg... nos. Definiáld a hülye jelentését.


Banya1987 hozzászólása 2007-12-04 21:53

Ez csak egy idézet volt elgondolgodtatásként tényleg egy oldalról van de nemez a lényeg hanem az, hogy elkondolkodjunk a helyzet komikumán és komolyságán.


UPi hozzászólása 2007-12-04 21:55

Arra kérnélek, hogy ha idézel, akkor vagy csak egy kisebb részt idézz, a forrás megjelölésével, vagy pedig inkább linkeld be a szöveg forrását. A NapSpeciálisSzava a plágium.


SurBa hozzászólása 2007-12-04 22:40

Kösz UPi! Azt hiszem a rollback; még nem túl közérthető...


Banya1987 hozzászólása 2007-12-04 23:35

rendben jogos:)


SAdam hozzászólása NEM ÁRULOM EL, HOGY MIKOR BIBIBÚÚÚ :-)

Jééé, így is bele lehet írni a blogokba. UPi, ez nem valami bug?


SAdam aki menet közben megvilágosodott...

Ja, vagy hogy ez nem is blog, csak annak álcázza magát :-)


ButaKisJószág vagy... – Ulmar


Oké, akkor most két változat van az oldalból: ez és a Darwindiavagyhalnitudnikell. Mindkét oldal neve hibás: Ebben szimpla v-vel van írva Darwin és szóközök vannak benne, a másik nem JóOldalNév, a díj szó rövid i-vel van, és hiányzik belőle a j betű. – UPi
Igen, ezen én is gondolkodtam, hogy csinálni kéne valamit. Ezért írtam ki a másikra, hogy TöröltOldal (úgy tűnt, hogy a kettő közül még mindig ennek a neve közelíti meg jobban a JóOldalNév kritériumait). Van valahogy mód arra, hogy utólag átnevezzen valaki egy oldalt? Amúgy nem lenne rossz a blog-szerű design-t megszűntetni, mert halálian idegesítő... :-)SAdam
na jo kezdem ugy érezni, hogy ez nem megy nekem... még egyszer neki fogok ugrani de nem most banya1987
Tagek: