Habár az első tantárgyaim is megkezdődtek, gondolom az emberek az nem nagyon fogja érdekelni, hogy mesélek inkább az étkezésről.

Rájöttem miért van sok kövér ember. Egyrészt azért, mert minden adag étel, amit bárhol is kapsz hatalmas. A legtöbb ember képtelen megenni egy teljes adagot alapból, bár a konyhák mindent elkövetnek, hogy meg akard őket enni. A másik indok az az olcsó ételekben rejlik. Minden étel, ami kábé megfizethető, az egyben totálisan egészségtelen is.

8 dollár (circa 1700 forint) alatt csak kevés fajta ételt kaphatsz, névlegesen szendvicseket (finom cukros kenyér, zsíros sajt, majonéz és egyebek), pizzát (ezt nem is részletezem, de itt a sajtos pizza sajtos, és minden pizza sajtos) illetve ázsiai ételt kapsz (ez meg tészta valamivel amin cukrozott és msg-s szósz van). Még a saláták többsége is tésztával van, ami nem az meg rizzsel és szósszal. Viszont legalább frissek a kaják.

Én egy fokkal rosszabb kajákat eszem jelenleg, amit hitelen az ingyenes kategóriába fogok sorolni. Azaz bármi olcsó kaja ami valamilyen megbeszélésen vagy összejövetelen van, illetve másnap is azt eszem ha marad. Ha nem akkor ugrok a sima egészségtelen kajákra. Az utóbbi egy hétben megúsztam úgy 20 dollár alatt az étkezésem, ami itteni mértékek szerint elég szép teljesítmény, főleg ha hozzászámolom, hogy ingyen sört is sikerük minden helyen szereznem. (És pisca-t és texas-i vodkát és minden egyebet)

Viszont ha az ember tud főzni, illetve van egy kis pénze, akkor itt lehet jókat enni. Finom tengeri herkentyűk vannak, bármi zöldség és gyümölcs dögivel, jól elkészítve vagy frissen megvehető. Jó steaket még nem találtam a közelben, azt hiszem ahhoz el kell mennem Argentínába.

Utoljára módosította Ulmar 2010.VIII.24 05:03-n
PermaLink
100%

Hozzászólások

4

Descant 2010.VIII.24 20:54

Amikor Ulmarnál csöveztünk rá kellett jönnöm, hogy neki két állapota van:

  1. Felfal mindent, fúj miez a zöldség undorító
  2. Egéségesen élek, büszke vagyok rá, hogy két napja nem ettem, fúj zsír, fúj hús, zöldség nyami!

Viszont a sajt dolgot nem értem, mert az Ulmár akit én ismerek minden mennyiségben ette a sajtokat.


Grizli 2010.VIII.24 22:44

Semmi pestis? Legalább most a hűtőd nincs tele megrohadt élelmiszerrel :)


Aisha 2010.VIII.24 22:51

Akkor ide most következzék egy anekdota. Ulmar a SurLakban RPG-zik, ott van mióta befejeződött a suli vagy mióta felkelt a nap - ez szabadon választható. Esteledik, mikor egyszer csak csörög a telefonja, felveszi, gondosan, lazán "Jó reggelt"-tel köszön... a vonal túlvégén anyukája kíváncsiskodik, végül csak annyit mond: "Jó, ne felejts el enni!". S ez így ment szépen minden nap akár...

Nos, azt hiszem ezek után érthető, hogy a "ha nem a suliról beszélek akkor az evésről" formula miként jött elő.

Másfelől elég embertelenül hangzik...


UPi 2010.VIII.30 07:10

...Pedig mi megmondtuk, hogy nehogy ne egyél!

Tagek:
 

Itt olvashatsz a kalandjaimról, amik vagy érdekesek lesznek, hátborzongatóak, misztikusak vagy csak idegesítőek. Nem minden naprakész, de egy picit igen.


ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította Ulmar 2010.VIII.24 05:03-n