Arnold és barátai úgy döntöttek, hogy elmennek gombát szedni az erdőbe. Találtak is egy csomó gombát, amitől mindenki megy a feje után ész nélkül. Az erdőben lakik néhány sárkány is. Szerencsére mindegyik vegetáriánus...

upload:WebGL/walking.png

Szóval megjelentek a mozgó ojjektumok! A program tudja megfelelően kezelni a takarásokat (vagyis ha egy figura a fa mögött tevékenykedik, akkor a fa takarni fogja, és nem fordítva), és van benne egy nagyon egyszerű akadály-modell is. Ez annyit tesz, hogy nem ültet fákat a vízre, és a figurák nem mennek keresztül a vízen vagy a fákon.

További újdonság a fullscreen mód: ha a mozgó képre kattintasz, majd Enter gombot nyomsz, akkor (ha minden jól megy) teljes képernyőn fog megjelenni a minden. Ez egy kicsit szenvedős, mert pl. Firefox hajlamos szétlapítani a képet, ha a képernyő oldalarányai nem azonosak a canvas oldalarányaival, Chrome-ot meg úgy kell babusgatni, hogy légyszi már, had legyen egy kicsit nagyobb a kép.

Szokásos módon az élő változat megtekinthető itt: WebGL

Utoljára módosította UPi 2013.IV.25 08:39-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

5

UPi 2013.IV.25 08:40

Kérdéseim a nagyérdeműhöz: működik-e a te böngésződdel mindez, mennyi az FPS, mit ettél reggelire?


SAdam 2013.IV.25 10:15

A teljes képernyős dolog nem működik, vagy lehet, hogy más a billentyűkombó, ami előhozza. FPS 53±2, CPU 18±1%. Az mindegy, hogy én mit ettem, a lényeg, hogy a Tyutyu még nem evett semmit reggelire.


UPi 2013.IV.25 13:22

(Válaszképp erre)

Szuperkutya Tyutyu még nem evett? Ez bosszúért kiált az egekig!!!


Wigy 2013.IV.25 13:53

  • Mindkét böngészőmön 30 FPS (60Hz-es a monitorom ugyebár)
  • Feature request: Teljes képernyőn is rajzoljon a sarokba FPS-t.
  • Feature request: Kameramozgást lehetne olyanra, hogy reggeli után is tudjam 30 másodpercnél tovább nézni?
  • Bug: Firefoxon ha háttérben nyitom az új fület (középső klikk pl.), majd később átváltok a fülre, a keretet látom csak a loaderhez, de már a LOADING feliratig sem jut el.

SAdam 2013.IV.25 15:14

OK, közben én is megnéztem az alternatív böngészővel a gépemen (Chrome). Az FPS itt 60 körül mozog. Igaz, ehhez a "Google Chrome renderelő" nevű processz durván 30% CPU-t igényel, plusz a "Google Chrome Helper" processz is megeszik egy jó 15%-ot. Másrészt támogatja a teljes képernyős üzemmódot (bár érdekes módon maga a kép ugyanakkora marad, a várakozásommal ellentétben nem tölti ki a teljes képernyőt).

Tagek: