2009.IX.29

Álmodozok

Éppen besokkoltam a munkába és pihenni szeretnék valahogyan. Unalmamban PC boltok árlistáit böngészem és azon tanakodok, hogy miylen gépet vegyek magamnak. Jelenleg nincs esélye anyagiak hiányában, de persze ha sürgős lenne biztosan megoldanám.

Sok ötlet felmerül. Például barebone PC. Lehetne LAN partira könynen cipelni, alacsonyabb a fogyasztása, de kevesebbet tud, nehezebben bővíthető. Munka szempontjából nem szerencsés, ha nem tudok mondjuk egy vendég vinyót rákötni a maschinára.

Akkor marad a rendes natur PC. Mire van szükségem otthon? Ne legyen problémám komoylabb mértetű cuccok futtatásánál, peregjen rendesen. Mondjuk játszani nem nagyon játszok, inkább filmezek, meg DTP jellegű munkákat végzek kicsiben. Kellene (nem része uge a PCnek) egy jól szóló erősítő és hangfal páros... a mostanival meg is vagyok elégedve. Egy nagy monitor. 22 inch wide screen az korrekt, onnan felfelé már csak álmodozok. talán nagyobb monitorral könnyebben szervezek magamhoz filmezést, de igazából nem gyakran látok vendégeket mostanság. Nagyon kiesek a város körforgásából.

Végeredményben a mostani gépem éppen elég jó ( meglehet már hat éves konfiguráció ), bár zavar hogy csak fektetve tudom használni, mert a pc venti részlegesen hibás. Nem kell win XPnél komolyabb eszközt használnom, a Campusos cuccal vidáman elvagyok. Szóval nem kell igazából új gép, de jó dolog álmodozni.

Egy masszázsfotel jobb lenne... majd egyszer.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2009.IX.29 13:22-n; 2 hozzászólás
PermaLink

2009.IX.04

Virrasztás

Az egyik legbutább dolog miatt voltam ébren egész éjjel. Egy fél órát aludtam csalás végett, de egyébként semmit.

Emlékszem 18 évesen tettem le a rekordomat ébrenlétből, amikor egyhuzamban 75 órát fenn voltam. Ennek a dicsőségnek árnyékában élek ma is, holott nem ugyanaz a szervezet, nem ugyanaz a lelkesedés.

Egy feladatom volt, amit ma délelőtt kellett leadni, egy közepesen nehéz angol szöveg fordítása, és egy hete már elttem van mégis csak hajnali háromkor jutottam el odáig, hogy érdemi munkát kezdtem el végezni. Totál nem logikus, hogy nem vágtam bele, főleg hogy végül tök jó érzés volt csinálni.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2009.IX.04 10:31-n; 2 hozzászólás
PermaLink

2009.IX.03

gördül a szekér

Tegnap hajnalban meghatottságról szomorúságról írtam volna Nektek, de töröltem. Árt az imidzsemnek. :)

Itt az új év, az új feladatok, az új.... gördül a szekér, és ennél nincs is jobb dolog. Álmaimat eltemetem, nem építek jobb világot. Még csak néger sem vagyok.

Egy barátom megszólt, hogy szórom el magam mellől az embereket. Nem erről van szó. Tudjátok, aki lemarad, az kimarad. A legtöbb ember ha látom hogy baj van egy emlékeztetőt megér, hogy szóljon, ha kell a segítő kezem. A barátaim ennél többet is megérdemelnek, de nem válthatom meg senkinek az életét. Igyekszem többet adni a világnak, mint amit érzem, hogy kapok.

Forr a fekete tea, éjszaka van, felfrissülten ülök a gép előtt. Majd eljön az ideje a szentimentalizmusnak és a vágyaknak, a hiányérzetnek, de most nincs rá idő. Most csak ez a pár mondat van, és az hogy örülök, hiszen ismét pörög a film.

Vége a nyárnak... szerencsére.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2009.IX.04 01:06-n; 2 hozzászólás
PermaLink