2008.VII.30

Bias

Volt már itt szó érintőlegesen liberális felfogásról és konzervatív felfogásról. Persze, amikor "felfogásról" ("bias") beszélünk, akkor a ki nem mondott feltételezés az, hogy az egyiknek és a másiknak is "igaza" lehet, a maga szempontjai szerint. Ebből viszont az következik, hogy mindkettő szempontjából a másiknak "nincs igaza".

Eddig logikus, nem? De mi van azzal a furcsa dologgal, amit "valóságnak" hívnak? Az elképzelésem itt az, hogy az egyes felfogások mellett kell legyen egy abszolút mérce is. Ha pedig van, akkor valahogy mérhetőnek kell lennie. Szerencsére kitaláltam egy módszert, ami kísérletet tesz annak kiderítésére: a valóságnak liberális vagy konzervatív "felfogása" van-e. A módszer statisztikai jellegű, jól számszerűsíthető és minden szempontból objektív.

Azt hiszem, ezt a kérdést meg is oldottuk.

Utoljára módosította UPi 2008.VII.30 13:12-n; 11 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.VII.09

Ördög bújt a grillsütőbe!

A Wikipedia WikiPedia:Devil_in_Christianity (Az Ördög a kereszténység szerint) c. oldala szerint az ördög meg egyes démonok rutinszerűen megszállnak elektromos háztartási készülékeket. Eszerint:

The Devil, as well as his demons, are portrayed as able to possess and control humans. The Roman Catholic Church occasionally performs exorcisms, and some Evangelicals do so regularly. Demons can also possess household objects, especially electrical appliances: according to Vatican exorcist Gabriele Amorth, "Demons occupy a house and appear in electrical goods. ... [I]t is normal for domestic appliances to be involved and for demons [to] make their presence known via electricity."

Szerintem ez csodaszép, és hosszan tudnám ragozni a témát, de nem teszem. Túl magas a labda.

Ahogy azt valaki más megfogalmazta (tartalom szerinti idézet):

A vallás azt mondja, hogy az Isten adott 10 parancsot, és ha bármelyiket megszeged, akkor egy kénköves lángokkal teli helyre fog küldeni mindörökre, amit külön ezért teremtett... de azért szeret téged.
Utoljára módosította UPi 2008.VII.09 15:25-n; 1 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.