Úgy döntöttem, hogy lenémítva hagyom a telefonomat és bent hagyom az irodában. Érdekes, hogy mennyire igaz az, hogy függünk tőle, bár a saját esetemben bevallom belefásultam, hogy azért kapok telefonhívásokat vagy SMS-eket, mert valamit sürgős segítenem kell, vagy hibáztam és rendbe kell raknom.

Szóval most azon gondolkodok, hogy fogom és nem használom egy ideig a készüléket. Persze ellenérveket szivesen fogadok, de én nem sok nyomós indokot tudok felhozni mellette. Azonban, hogy ne legyek hirtelen igyekszem objektívan megítélve írni egy listát, kiértékelendő a mellette és az ellene szóló érveket.

Miért legyen mobiltelefonom?

 • Ha baj van elérhessenek a barátaim.
 • Ha baj van elérhessenek a kollégáim.
 • egyéb személyekkel való kapcsolattartás miatt.

Miért ne legyen mobiltelefonom?

 • Emberundorom van. Elegem van, hogy afféle tűzoltó vagy információs központ szerepet töltök be.
 • Az ébresztőórájára immunis vagyok már.
 • Sosem töltök fel rá pénzt szinte. Csak akkor keresek meg embereket, ha sürgős. Ilyen esetben is csak röviden és lényegretörően beszélgetek.
 • Olykor itt ott felejtem, aztán pedig kapom a fejemre hogy hogy merészelem otthon hagyni az eszközt. Miért ne hagyhatnám otthon ha kedvem tartja?
 • Eléggé szétesőfélben levő masina.
 • Mostanság annyira keveset beszélek emberekkel, hogy néha egy spamnak is örülni fogok. Ez azonban nem boldogit. Ha nincs nálam a telefonom, akkor nem fogom várni, hogy valami történjen. Persze elmehetnék emberek közé, de akkor a vizsgák fogják bánni.
 • Edzésen nem kell arra is figyelni pluszban, hogy lenémítsam a telefonomat.
 • Kíváncsi vagyok, hogy milyen nélküle. Jó pár éve simán megvoltunk telefon nélkül, mi változott?
 • Attól hogy van mobiltelefon hajlamosabbak vagyunk késni találkozókról. Simán működik, hiszen lehet telefonálni hogy kések vagy valami vis major indok közbejött. Nincs gond mert mindenkinél van mobiltelefon, és lehet üzenni. Régen volt egy szabályom. Mindenki kapott 20 perc türelmi időt, és ha addig nem érkezett meg, akkor leléptem. Ha siettem és hangsúlyoztam hogy fontos, hogy pontos legyen az illető, akkor nem vártam semeddig. Teljesen jól működött, és nem hallgattam meg senkitől a magyarázkodást, és nekem sem kellett.
Utoljára módosította Grizli 2010.IV.29 17:38-n
PermaLink

Hozzászólások

5

Descant 2010.IV.30 10:57

Van benne egy veszélyes tendencia a teljes szociális elszigetelődésre, mivel be jelentetted itt az emberek nem is fognak keresni, te viszont igazolva látod a döntésedet...


Grizli 2010.IV.30 11:40

(Válaszképp erre)

<blockquote> Van benne egy veszélyes tendencia a teljes szociális elszigetelődésre, mivel be jelentetted itt az emberek nem is fognak keresni, te viszont igazolva látod a döntésedet... </blockquote>

Ha eddig se kerestek ez után miért is? Igen az én saram, hogy kialakult ez a helyzet, de most talán pont a szociális elszigetelődésre van szükségem. akinek fontos vagyok, annak ez amúgy sem lesz akadály hogy megkeressen. Mondhatjuk, hogy megmetszem az almafát, hogy majd hozhasson termést.

Alternativák?


UPi 2010.IV.30 11:27

Ez is egyike azoknak az új technológiáknak, amikkel még nem tanultunk meg (nem) élni. Nekem speciel 2 telefonom van, az egyik a "VIP" telefon (ezen vagytok ti mindnyájan, szeretve tisztelt barátaim), és a "PNG" telefonom (azon van "mindenki más", a banktól a még be nem járatott személyes kapcsolatokig). A PNG telefont néha nem töltöm fel, meg van, amikor otthon hagyom, meg néha be se kapcsolom napokig, viszont a VIP telefon többnyire nálam van, és általában fel is veszem, ha hív valaki.

Kb így igyekszem egyeztetni a te "pro" és "kontra" listádat, hogy mindkettőből a jobbat csemegézzem ki. Ma már a mobiltársaságok egy kedves mosolyért utánadvágnak egy nyomorék feltöltős kártyát, a bontóban meg kapsz egy használt mobilt ócsópénzért...


Grizli 2010.IV.30 12:02

(Válaszképp erre)

Ez tényleg egy jó ötlet, de mivel jelenleg a forgalom minimális... olyan mintha csak a "PNG" eszköz működne nálam, ezért a frissen bevezetett gyakorlatom majdnem hogy egyezik a Tieddel.

<blockquote> Ez is egyike azoknak az új technológiáknak, amikkel még nem tanultunk meg (nem) élni. Nekem speciel 2 telefonom van, az egyik a "VIP" telefon (ezen vagytok ti mindnyájan, szeretve tisztelt barátaim), és a "PNG" telefonom (azon van "mindenki más", a banktól a még be nem járatott személyes kapcsolatokig). A PNG telefont néha nem töltöm fel, meg van, amikor otthon hagyom, meg néha be se kapcsolom napokig, viszont a VIP telefon többnyire nálam van, és általában fel is veszem, ha hív valaki.

Kb így igyekszem egyeztetni a te "pro" és "kontra" listádat, hogy mindkettőből a jobbat csemegézzem ki. Ma már a mobiltársaságok egy kedves mosolyért utánadvágnak egy nyomorék feltöltős kártyát, a bontóban meg kapsz egy használt mobilt ócsópénzért... </blockquote>


SAdam 2010.IV.30 16:44

Ezen a korszakon szerintem ilyen-olyan okból előbb-utóbb mindenki átesik. Nekem is volt ilyen. Abszolút érthető viselkedésforma...

Tagek: